Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 02.05.2016.

Bliži nam se Festival europske kratke priče 2016.
Održava se
29.05.-03.06.2016.

Festival europske kratke priče održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu i Osijeku. Svoje petnaesto izdanje Festival će proslaviti temom koja kratku priču označava jednako uporno i jednako temeljno kao i Europu – granicama i njihovim prelascima, u društvu pisaca s četiriju kontinenata. Hassan Blasim (Irak/Finska), Rumena Bužarovska (Makedonija), Afonso Cruz (Portugal)... samo su neki od iznimnih pisaca koji će uz sjajne hrvatske autore promišljati granice i zabrane, pomažući nam da ih oko sebe prepoznamo i – možda, u nama samima – prekoračimo.

Festival europske kratke priče jedan je od prvih festivala u Europi posvećen kratkoj formi. Na FEKP-u je tako do danas gostovalo preko 150 pisaca iz 15 europskih zemalja. Bilo da je posvećen manje poznatim književnostima (velška, irska, nizozemska, katalonska, brazilska), ili temama (Amerike, ON/NO Trespassing), bilo da u događanja uključuje autore iz drugih medija (strip, film, vizualne umjetnosti), FEKP uvijek otvara prostor dijaloga. FEKP se dijelom programa uvijek seli u druge hrvatske gradove (Osijek, Beli Manastir, Hvar, Zadar, Rijeka, Split, Dubrovnik, Pazin, Varaždin, Šibenik…), a uz nastupe pisaca važan dio FEKP-a su i prevoditeljske radionice iz suvremenih europskih književnosti, susreti književnih profesionalaca, književni natječaji, te suradnja s rezidencijama za pisce u zemlji i inozemstvu.

Novosti o petnaestom izdanju Festivala saznajemo u srijedu 4. svibnja na konferenciji za medije koja će se održati u Caffe &TD-u (Savska 25) s početkom u 11 sati.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –