Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.02.2016.

Dario Rukavina o književnosti na Internetu i novoj zbirci priča
Održava se
01.03.2016. u 19h

U utorak, 1. ožujka u 19 sati na tribini Od korica do korica u klubu Booksa u Zagrebu gostuje Dario Rukavina, prvi domaći autor koji je do knjige došao izravno zahvaljujući svom angažmanu na Internetu.

Dario Rukavina, alias Porto, jedan je od pionira književnosti u novim medijima u Hrvatskoj. Sredinom prošlog desetljeća blog na kojem je objavljivao svoje kratke priče i zapise zapažen je u književnoj javnosti. Pjesme s bloga objedinjene su u zbirci poezije "Tri dana" (Naklada MD, 2005.), a godinu poslije priče s bloga sabrane su u zbirci "Buddha u supermarketu", čime je Rukavina probio led u objedinjavanju offline i online riječi. Od 2005. do danas mnogo se toga promijenilo, kako u digitalnoj, tako i u 'pravoj' stvarnosti. Upravo u tako izmijenjenim uvjetima književne i kulturne proizvodnje Rukavina se javio novom, povratničkom zbirkom priča "Brz kao Bruce Lee" (Zagreb, Hena Com, 2015.) – koja i predstavlja neposredni povod za razgovor s autorom.

Posjetitelji će od Rukavine saznati što je radio i čime se bavio u desetljeću izbivanja s književne scene, koliko je njegova blogerska persona Porto danas važna za književno stvaranje, koliko konzumiranje novih medija zapravo utječe na dinamiku pisanja i na 'analognu' književnost, a pročitat će se i nekoliko kratkih ulomaka iz zbirke "Brz kao Bruce Lee".

Voditelj tribine je Dinko Kreho.

Dario Rukavina

Brz kao Bruce Lee

  • Hena com 10/2015.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789532591101
  • Cijena 109.00 kn

Rukavinine priče male su kratke tragikomedije u kojima se zrcali domaća nam suvremena društveno-socijalna stvarnost, posredovana kroz upečatljive odjeljke životnih putanja likova u kojima je teško ne prepoznati sebe i analogije s vlastitim iskustvima. Rukavinin se književni postupak zato nadaje katarzičnim, nagoni nas da se sami sebi smijemo ali i da s više razumijevanja prihvaćamo druge i njihove postupke, koji nam ponekad nisu po volji...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –