Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.10.2015.

Što je pisac htio reći : Dario Rukavina
Održava se
13.10.2015. u 18:30h

Tri dana Rukavina Dario
Buddha u supermarketu Rukavina Dario

Na književnoj tribini Što je pisac htio reći gostuje Dario Rukavina. Jedan od prvoboraca blogosfere (poznat kao Porto), nakon kraće stanke, vratio se u književno polje svojom trećom knjigom Brz kao Bruce Lee (Hena com, 2015).

U razgovoru s Romanom Simićem Bodrožićem otkrit će nam kakve se sve poslastice kriju među 18 priča u novoj knjizi.

Tribina će se održati u utorak 13. listopada u 18,30 sati u Vinyl baru u Zagrebu (Bogovićeva 3).

Dario Rukavina (rođ. 1972. u Zagrebu) pobjednik brojnih internetskih i časopisnih književnih natječaja te prvi bloger koji je doživio ukoričenje svojih blogerskih zapisa – 2005. godine objavio je pjesničku zbirku "Tri dana" (Naklada MD) a 2006. godine zbirku priča "Buddha u supermarketu" (Naklada Ljevak). "Brz kao Bruce Lee" okuplja osamnaest  njegovih kratkih priča od kojih su pojedine već poznate pratiteljima njegova bloga i čitateljima hrvatskih književnih časopisa dok su ostale novonapisane i nisu nigdje dosad bile objavljene.

Dario Rukavina

Brz kao Bruce Lee

  • Hena com 10/2015.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789532591101
  • Cijena 109.00 kn

Rukavinine priče male su kratke tragikomedije u kojima se zrcali domaća nam suvremena društveno-socijalna stvarnost, posredovana kroz upečatljive odjeljke životnih putanja likova u kojima je teško ne prepoznati sebe i analogije s vlastitim iskustvima. Rukavinin se književni postupak zato nadaje katarzičnim, nagoni nas da se sami sebi smijemo ali i da s više razumijevanja prihvaćamo druge i njihove postupke, koji nam ponekad nisu po volji...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –