Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 18.02.2016.

Dobitnici nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2015. godinu

Proglašeni su dobitnici Nagrade "Na vrh jezika" za poeziju i "Prozak" za prozu, koja se dodjeljuje jedanaesti put zaredom u organizaciji Zareza, Kultipraktika i Algoritma.

Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar nagradu "Prozak" za najbolji prozni rukopis autorice/autora do 35 godina dodijelio je Sebastijanu Antoniju Kukavici a nagradu za poeziju "Na vrh jezika" dobila je Marija Rakić Mimica.

Njihove knjige bit će objavljene tijekom iduće godine.

Sebastian Antonio Kukavica

Sebastian Antonio Kukavica (1992., Rijeka) studira politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Dobitnik je nagrade "Drago Gervais", koju dodjeljuje Grad Rijeka za najbolje neobjavljeno književno djelo svih vrsta, za zbirku pjesama u prozi "nakon povlačenja mora na kopnu će ostati samo dvodihalice i bunkeri envera hoxhe" koja treba biti objavljena tijekom ove godine. Dobitnik je nagrade "Tea Benčić Rimay", koja se dodjeljuje za najbolju neobjavljenu zbirku pjesama u prozi, za zbirku "Aleatorika disanja" koja je objavljena 2015. Dobitnik je treće nagrade "Stjepko Težak" na natječaju za najbolju kratku priču 2015. Objavio je dva romana: "Prepeličji palindrom" i "Ponoćni zaziv muze", a kratke priče objavljivao je u raznim časopisima: Zarez, Avlija, Književna rijeka itd. Autor je dva kratkometražna filma koji su prikazani u službenoj konkurenciji Filmske revije mladeži u Karlovcu.

Čitam...

 

Marija Rakić Mimica

Marija Rakić Mimica (1982.) profesorica je hrvatskog jezika i komparativne književnosti, zaposlena u srednjoj školi u Splitu. Surađivala s nakladničkom kućom Knjigotisak iz Splita u izdavanju "Priručnika za hrvatski jezik", honorarno predaje u informatičkom učilištu Algebra u Splitu. Prozu dosad objavljivala na Arteistu, Knjigomatu i ostalim književnim portalima, na Trećem programu Hrvatskog radija, Zarezu, Večernjem listu, Književnosti uživo, Književnoj Rijeci, Ulaznici, Sarajevskim sveskama. Kratke priče objavljene su i u zbirkama "20+1 najljepša priča za ljeto" u izdanju Brod kulture, "Zborniku 2." Gornjogradskog festivala, u finalu Lapis Histriae 2014., zbirci "Bedekovčina 2015." Honorarno se bavi novinarstvom, pisala za Forum tjedni magazin.

Čitam...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –