Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 03.05.2017.

Festival europske kratke priče : Luka Europa
Održava se
28.05.-02.06.2017.

FEKP

Šesnaesto izdanje Festivala europske kratke priče koji će se održati u Zagrebu i Rijeci, od 28. svibnja do 2. lipnja, portret je Europe danas, ali i priča o onome što je oduvijek bila: luka – prostor susreta i razmjene, točka polaska i povratka, mjesto doskoka, žarište različitosti. Ali neodvojiva od naše priče su i pitanja i dvojbe: koliko je ta luka sigurna, što je sve danas okružuje i ugrožava, kako se mijenja, i kako se mi mijenjamo s njom?

O svojim Europama, njihovoj sadašnjosti i budućnosti pred zagrebačkom i riječkom publikom govorit će ponajbolji europski i svjetski pisci, jedni gledajući je očima putnika, drugi useljenika, neki azilanata a neki domaćina.

Oni su dobitnici najznačajnijih svjetskih književnih nagrada – od nagrade Man Booker i Whitbread preko nagrade Planeta i Independent, pa sve do ostalih uglednih priznanja za književnost na engleskom, poljskom, portugalskom, španjolskom i talijanskom jeziku.

DBC Pierre (Australija/UK), Hassan Blasim (Irak/Finska); Janice Galloway (Škotska/UK), Rosa Montero (Španjolska), Chika Unigwe (Nigerija/Belgija), Guillermo Martínez (Argentina), Ondjaki (Angola/Portugal), Lucy Caldwell (Irska), Bronka Nowicka (Poljska), Igiaba Scego (Italija), José Luís Peixoto (Portugal)… samo su neki koji će, uz trinaest domaćih autora, činiti bogati program ovogodišnjeg FEKP-a, sastavljen od čitanja, razgovora, predstavljanja knjiga, projekcija i koncerata.

Luka Europa tema je i kojom na najbolji način započinje partnerstvo FEKP-a i Grada Rijeke, luke koje će u sljedeće četiri godine ugošćavati umjetnike i projekte, u sklopu projekta Rijeka Europska Prijestolnica Kulture 2020.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –