Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.05.2022.

Festival književnosti za djecu i mlade Knjige u krošnjama
Održava se
26.-29.05.2022.

Zagrebački park Ribnjak od 26. do 29. svibnja postaje domaćin prvog festivala književnosti za djecu i mlade Knjige u krošnjama u organizaciji Centra mladih Ribnjak i izdavačke kuće Ibis grafika. Bogat četverodnevni program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, izložbu, koncerte i druge sadržaje, a brojni suradnici festivala pobrinuli su se da program bude raznovrstan i primjeren za sve uzraste.

Djeca će na Festivalu imati priliku upoznati domaće autore i ilustratore, ali i goste iz Slovenije i Belgije: Andreju Peklar, Stefana Boonena i Toma Schoonogheea, Jelenu Pervan, Davorku Semenić Premec, Vandu Čižmek, Olju Savičević Ivančević, Boženu Končić Badurinu, Davora Schunka, Nives Madunić Barišić, Piku Vončinu... koji su uz predstavljanja slikovnica i knjiga pripremili i radionice, slušaonice i interaktivne predstave.

Svako poslijepodne zabavu za najmlađe osigurat će Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan – popularni program koji nakon niza događanja na zagrebačkim Ravnicama dolazi na Ribnjak, a kako mu i samo ime govori glavne sastavnice programa su djeci omiljene slikovnice i palačinke. U popodnevnom i večernjem terminu očekuju vas predstave, književno-likovne radionice za srednjoškolce i koncert-predstava za djecu.

Događanja će se odvijati u parku i u prostorijama Centra mladih Ribnjak, a u slučaju kiše sav program održat će se u unutrašnjem prostoru Centra.

U sklopu Festivala, bit će organizirana i prigodna prodaja knjiga, a u nedjelju u sklopu programa Dječji buvljak, djeca će moći razmjenjivati knjige ili ih ubrati sa stabala za vrijeme programa Uberi priču. Na nekoliko postaja u Parku Ribnjak, posjetitelji će moći preslušati audio priču, zbirku priča ili zbirku pjesama za djecu iz digitalne biblioteke Book&Zvook.

U programima će sudjelovati djeca nižih i viših razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci, a u subotu će u okviru programa HURTOK u program Festivala biti uključeni i izbjeglice iz Ukrajine. U nedjeljnom programu sudjelovat će djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Kuće sv. Franje.

Svi programi otvoreni su za javnost i ulaz je slobodan na sve osim na predstavu ansambla Poco Loco, za koju se kupuju karte.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –