Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.09.2015.

Festival svjetske književnosti, dan 6. - utorak
Održava se
08.09.2015. u 17h

Bešumna kretanja Helene Klakočar

Masalai Spahić Ognjen
Argentinac Mallo Ernesto
One koje plaču Mallo Ernesto

Festivalski utorak u programu "Pisac i njegov čitatelj" predstavit će Ognjena Spahića u razgovoru sa Seidom Serdarevićem, u "Razotkrivanjima" gostuje Ernesto Mallo, o zborniku "Dobro došli u pustinju postsocijalizma" razgovaraju Igor Štiks, Srećko Horvat, Ankica Čakardić i Andrej Nikolaidis. Filmska večer rezervirana je za film "Škola čula" prema romanu Péteru Esterházyju, a stip tribina "Bešumnim kretanjima Helene Klakočar".
 

17.00 Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Na tribina Pisac i njegov čitatelj crnogorskog pisca Ognjena Spahića predstavit će urednik Seid Serdarević, povodom romana Masalai (Fraktura, 2015). "Masalai" je roman o pisanju i piscu koji to zapravo i nije, roman koji bolno pokazuje svu nemogućnost suvremenog čovjeka zatočenog u tranzicijskoj močvari da se odmakne od stanja svijesti kolektiva, kojega duhovi proganjaju gdje god da se nađe i koji je jednako ranjiv, naivan i opterećen strahovima kao i plemenski čovjek u džungli.

Razgovor vodi Andrija Škare.
 

19.00 Kino Europa, dvorana Müller

Na tribina Razotkrivanje predstavit će se argentinski je pisac, novinar, kolumnist i esejist Ernesto Mallo (1948). Ovaj bivši revolucionar i protivnik diktature svjetski je uspjeh postigao trilogijom o policijskom inspektoru Lascanu. U romanu Argentinac (Delincuente Argentino, 2007), drugom dijelu trilogije, Mallo stvara uvjerljivu sliku Argentine osamdesetih godina 20. stoljeća u kojoj generali hunte paradiraju na sudu u civilnoj odjeći dok žene s Plaze de Mayo gledaju kako oni koji su im oteli djecu prolaze nekažnjeni. Nakladnička kuća Znanje ove je godine kod nas objavila roman One koje plaču.

Razgovor vodi Patricija Vodopija.

Uoči Tribine održat će se scensko čitanje Lucije Dujmović i Roberta Španića u režiji Tamare Damjanović.
 

20.30 Kino Europa, Velika dvorana

Škola čula (Mađarska, 1996.)
 

21.00 Kino Europa, dvorana Müller

Srećko Horvat i Igor Štiks predstavit će zbornik "Dobro došli u pustinju postsocijalizma". S njima će razgovarati Andrej Nikolaidis.
 

22.30 Kino Europa, dvorana Müller

Sudjeluju: Helena Klakočar, Veljko Krulčić i Maja Hrgović, moderira Matko Vladanović. Helena Klakočar je strip-autorica i multimedijalna umjetnica koji živi i stvara na relaciji Zagreb - Amsterdam - Zagreb. U međuvremenu, putuje po svijetu i svoje neposredne doživljaje pretače u oslikovljene priče koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –