Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 28.09.2020.

Finalisti natječaja FEKP-a za kratku priču

Na ovogodišnji natječaj za kratku priču Festivala europske kratke priče pristigle su 153 priče autora iz Hrvatske i regije. Žiri FEKP-a, koji čine pisci, urednici i književni kritičari Ivana Rogar, Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik žirija), Ivan Jozić i Sven Popović u uži izbor za nagrade odabrao je ove priče (priče su poredane redom prijave, a ne ocjene žirija):

Pičkin dim
Prevrni Nebo i Zemlju
Čekajući Investitore
Pomorandže u sobi
Kalodont
Mirna noć nad Levantom
onokadtiživotstaneupetkutijaitikažešBogudragomhvalamolim
Ta budućnost
Iskopnici
Naočari

Pobjednici natječaja bit će objavljeni u srijedu, 7. listopada, na večerenjem čitanju FEKP-a, koji počinje u 19.30 u zagrebačkoj Kinoteci. Progam moderiraju Ivan Jozić i Andrija Škare

Nagrade

Prva nagrada: Dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji, u razdoblju od 1. do 15. kolovoza 2021. Uz troškove boravka u rezidenciji u Ventspilsu, nagrada uključuje i avionsku kartu za pobjednika/icu.

Druga nagrada: Dvotjedni boravak u splitskoj rezidenciji za pisce udruge Kurs tijekom 2021. Nagrada uključuje putne troškove i troškove boravka u rezidenciji te plaćene režijske troškove.

Treća nagrada: Pohađanje ljetne škole pisanja CeKaPea. Nagrada uključuje smještaj i kotizaciju za trećenagrađenog/u autora/icu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –