Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.06.2019.

Hena com predstavlja knjigu 'Prepreke. Prečaci' Valenta Pavlića
Održava se
12.06.2019. u 19h

Valent Pavlić: Prepreke. Prečaci

Prepreke. Prečaci. Pavlić Valent

Izdavačka kuća Hena com predstavit će u srijedu, 12. lipnja 2019., u 19:00 sati u caffe baru Botaničar (Zagreb, Trg Marka Marulića 6) novu knjigu Valenta Pavlića "Prepreke. Prečaci.", zbirku "kondenziranih" priča u kojima autor zaobilazi "sav onaj višak riječi koji ne dotiče bitno".

Sudjeluju:

“Prepreke. Prečaci.” su književnost koja dolazi u koncentratu, u destiliranom žanru jednog pogleda na svijet koji zapaža suptilne nijanse ljudskih težnji, čežnji, očekivanja, promašaja, nastojanja, čuđenja i zabluda. Sve to začinjeno tihom ironijom koja ne osuđuje nego samo sladostrasno promatra, stvarajući od prozaičnih trenutaka svakodnevnog života vrhunsku literaturu.

Od djeteta o čijem je rođenju odlučeno bacanjem novčića do stogodišnjeg slavljenika koji u staračkom domu nema snage izbjeći vlastiti rođendan stala je cijela jedna izložba životâ, poput enciklopedije živih u kojoj svaka natuknica sadrži nešto što smo doživjeli, čuli, primijetili i znali, samo tome nismo znali dati dublji smisao.
 

Valent Pavlić rođen je 1985. godine u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je francuski jezik i književnost i povijest.

2016. godine u izdanju Hena coma objavljuje zbirku priča “Evanesco”. a “Prepreke. Prečaci.” njegova su druga knjiga.

Valent Pavlić

Prepreke. Prečaci.

  • Hena com 05/2019.
  • 192 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592511
  • Cijena 99.00 kn

Poput slike koja katkad zamijeni tisuću riječi, svaka mikropriča Valenta Pavlića na nepune dvije stranice ispisuje roman. Književnost je to koja dolazi u koncentratu, u destiliranom žanru jednog pogleda na svijet koji zapaža suptilne nijanse ljudskih težnji, čežnji, očekivanja, promašaja, nastojanja, čuđenja i zabluda.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –