Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.10.2018.

Hrvatsko društvo pisaca organizira tribinu 'Kultura u škripcu' o kulturnoj strategiji grada Zagreba i položaju umjetnika na kulturnoj sceni
Održava se
15.10.2018. u 19h

Hrvatsko društvo pisaca

Hrvatsko društvo pisaca organizira u ponedjeljak 15. listopada 2018. s početkom u 19 sati u dvorani Vile Arko (Basaričekova 24, Zagreb) tribinu pod naslovom "Kultura u škripcu: kako politika diktira pravila u kulturnom polju", na kojoj će se potražiti odgovori na pitanja koja problematiziraju kulturnu strategiju grada Zagreba i položaj umjetnika na kulturnoj sceni: Tko i za koga kreira kulturne politike? Može li politička vlast određivati pravila umjetničke proizvodnje? U kojoj su mjeri ugrožene umjetničke slobode u Hrvatskoj? Kako su gradski pročelnici za kulturu posljednjih godina kreirali kulturnu strategiju i kako se gradskim kazalištima i kulturnim centrima oduzimala autonomija u umjetničkom djelovanju? Za koga nema mjesta u zagrebačkoj kulturi?

Svoje odgovore na ova i mnoga druga pitanja pokušat će dati sudionici tribine: redateljica Anica Tomić, spisateljica Ivana Bodrožić, plesna umjetnica i koreografkinja Selma Banich i glazbeni producent, pjevač i skladatelj Luka Tralić.

Tribinu će moderirati novinarka i književnica Antonela Marušić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –