Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.05.2016.

Ivan Lovrenović na tribini Razotkrivanje
Održava se
09.05.2016. u 19h

Foto: Fraktura

Tribina Razotrkivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih ugostit će u u ponedjeljak 9. svibnja u 19 sati Ivana Lovrenovića. Povod je gostovanju njegova nova knjiga "Ulazeći u Varcar", nedavno objavljena u izdanju Frakture.

Varcar je za Ivana Lovrenovića više od mjesta odrastanja, od doma predaka, od uspomena, on je magma iz koje se rađaju i stvaraju sve poetske, literarne i životne asocijacije. Ova je knjiga i roman i poema i esej, ona se ne može i ne smije jednoznačno definirati jer u njoj Lovrenović hodajući znanim i neznanim putevima i stazama, stvara labirinte vlastitih sjećanja i pronalazi izlaze iz njih ispreplećući kolektivno i osobno u neodvojivu cjelinu u kojoj su sva sjećanja moguća i stvarna. "Ulazeći u Varcar" posveta je mjestu, prostoru i onima koji su bili i jesu Varcar.

Uz autora o njegovoj novoj knjizi govorit će urednik Seid Serdarević.

O autoru:

Ivan Lovrenović rođen je 1943. u Zagrebu. Odrastao je u Mrkonjić-Gradu, gdje je završio osnovno školovanje. U Zagrebu je završio gimnaziju i filozofski fakultet. Radio u Mrkonjić-Gradu kao gimnazijski profesor i u Sarajevu kao urednik. Od 1993. do 1997. bio je u egzilu s obitelji (Zagreb, Berlin). Živi u Sarajevu.

Objavio je dvadesetak knjiga proze, kulturnopovijesnih studija, eseja i kronika. Godine 2005. izašla su mu Izabrana djela u osam knjiga (Durieux, Zagreb). Knjiga o kulturnoj povijesti Bosne i Hercegovine (Unutarnja zemlja) objavljena mu je u prijevodima na njemački, engleski, madžarski i češki jezik. Za esej “Ivo Andrić, paradoks o šutnji” dobio je 2009. nagradu “Midhat Begić” bosanskohercegovačkoga centra PEN-a i časopisa Novi Izraz. U izdavačkoj kući Synopsis (Sarajevo – Zagreb) uređuje biblioteku Iz Bosne Srebrene (izabrani spisi bosanskih franjevaca).

Ivan Lovrenović

Ulazeći u Varcar

  • Fraktura 03/2016.
  • 336 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532666830
  • Cijena 149.00 kn

Ova je knjiga i roman i poema i briljantan esej, ona se ne može i ne smije jednoznačno definirati jer u njoj Lovrenović hodajući znanim i neznanim putevima i stazama, stvara labirinte vlastitih sjećanja i pronalazi izlaze iz njih ispreplećući kolektivno i osobno u neodvojivu cjelinu u kojoj su sva sjećanja moguća i stvarna.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –