Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 07.05.2018.

Izdavačka kuća Hena com predstavlja 'Neispričane priče' Rajka Grlića

Rajko Grlić: Neispričane priče

Neispričane priče Grlić Rajko

Izdavačka kuća Hena com organizira u utorak 8. svibnja 2018. u 19 sati u Laubi, Kući za ljude i umjetnost (Baruna Filipovića 23 a, Zagreb) predstavljanje knjige Rajka Grlića "Neispričane priče".

Sudjeluju:

- Ante Tomić
- Igor Mirković
- Marina Vujčić
- Rajko Grlić

Ulomke iz knjige čitat će glumac Toni Gojanović.

 

Rajko Grlić u svojim "Neispričanim pričama" na jedinstven način spaja život i film, pišući autobiografsku prozu u kojoj se oko filmskih pojmova isprepliću ključni životni događaji, biografski fragmenti, sjećanja, anegdote, uspomene, priče iz režijske bilježnice i evidencija o prijelomnim sudbinskim putovanjima jedne obitelji koju su društveni, politički i ratni prevrati nosili s jednog kraja svijeta na drugi.

Koristeći nazivlje filmske terminologije za naslove poglavlja, Rajko Grlić povezuje te pojmove s odgovarajućim situacijama iz različitih razdoblja svoga života i povijesti svoje obitelji, pronalazeći u nepredvidivoj dramaturgiji života dodirne točke s leksikom, poetikom i zakonitostima filma.

"Neispričane priče" puno su više od klasične autobiografije – u njima je dokument jednog vremena, mnogih pojedinačnih i kolektivnih sudbina, ali i pisani trag jedne redateljske karijere u kojoj je, pored svih snimljenih i nagrađenih filmova, ostalo puno nesnimljenih filmskih priča koje su ovdje oživjele kao pripovijetke.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –