Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.06.2019.

Izložba u povodu 150 godina Vijenca
Održava se
06.06.2019. u 18h

U povodu 150 godina književnog lista za umjetnost, kulturu i znanosti Vijenac organizirana je izložba na kojoj će biti predstavljeni najvažniji trenuci iz njegove bogate povijesti, kao podsjetnik na bisere hrvatske i svjetske književnosti objavljene u najvažnijem listu hrvatske književnosti 19. stoljeća. 

Svečano otvaranje održat će se u četvrtak 6. lipnja s početkom u 18 sati, u Knjižnici HAZU (Trg J. J. Strossmayera 14). Izložbu će otvoriti ministrica kulture gospođa Nina Obuljen Koržinek

Na otvaranju sudjeluju predsjednik HAZU-a akademik Velimir Neidhardt, potpredsjednica Matice hrvatske akademkinja Dubravka Oraić Tolić i glavni urednik Vijenca Goran Galić. 

U suradnji s Kućom Šenoa, moći će se pogledati i predmeti koji su pripadali jednom od najvećih hrvatskih književnika i slavnog urednika Vienca Augusta Šenoe.

Izložba je jedno u nizu događanja kojima će se obilježiti 150 godina Vienca te 25 godina obnovljenog Vijenca, a bit će otvorena do 17. srpnja 2019. U okviru obilježavanja, prethodno je 16. svibnja u Matici hrvatskoj uspješno održan okrugli stol Kultura u medijima. Osim toga, u listopadu će biti znanstveni skup o Viencu, a proslava će kulminirati svečanom akademijom u drugom dijelu godine uoči rođendana Augusta Šenoe. U povodu velikog jubileja već su objavljena dva tematska broja Vijenca (poveznice: br. 650, br. 647–648).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –