Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.02.2015.

Kap priče na dlanu : Fantastika i humor za djecu i njihov politički potencijal
Održava se
13.02.2015.

Peti u nizu okruglih stolova u sklopu programa "Kap priče na dlanu: Ususret Bologni iz Zagreba" na temu "Fantastika i humor za djecu i njihov politički potencijal" održat će se u petak 13. veljače u 17 sati u Talijanskom Institutu za kulturu u Zagrebu, kao najava hrvatskog nastupa na Sajmu dječje knjige u Bologni 2015. godine.

Svejedno gradi li fantastika novi utopijski ili distopijski kontekst, njezina je socijalna moć upravo u stvaranju alternativnih načina mišljenja. Vrlo slično operira i humor: preokretanjem postojeće logike tumačenje svijeta. U tom ćemo smislu razgovarati s autorima i autoricama koji svjesno njeguju fantastički ili humorni kontekst pisanja za djecu nastojeći u refleksiju ove vrste rada na mogućim svjetovima uključiti i urednike, izdavače i čitatelje kao reformatorske sugovornike.

Sudjeluju: Milena Benini (autorica i urednica biblioteke Lumen, Školska knjiga), Sanja Pilić (književnica), Tomislav Tomić (ilustrator).

Voditeljica okruglog stola je Nataša Govedić.

Istog dana u 9.45 sati održat će se i dječja radionica pod nazivom Ilustracija između lutkarstva, scenografije, kolaža i crteža na kojoj je gošća ilustratorica Marijana Jelić. Na radionici će sudjelovati učenici Osnovne škole Miroslava Krleže iz Zagreba. Voditeljica dječje radionice je Hana Lukas Midžić.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –