Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 04.12.2006.

Kiklop 2006.

Na Sajmu knjiga u Puli u petak će biti objavljeni dobitnici nagrade «Kiklop 2006.». S početkom u 12.00 sati u Hotel Riviera u Puli «Kiklopom» će se okititi mnogi autori, urednici, prevoditelji, nakladnici i drugi zaslužni pojedinci, institucije i projekti čiji se rad, prema ocjeni struke, procjenjuje od posebne zasluge za postignuća u domaćoj knjižnoj produkciji.

Nagrada «Kiklop 2006.» se dodjeljuje za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 1. listopada 2005. do 1. listopada 2006. godine namijenjenih knjižarskoj prodaji u 13 kategorija.

Za urednika godine nominirani su Zlatko Crnković, Branko Čegec te Albert Goldstein, za prozu Ivica Prtenjača: "Dobro je, lijepo je", Olja Savičević Ivančević: "Nasmijati psa" te Igor Štiks: "Elijahova stolica". Za debitanta nominirani su Alen Bović: "Metastaze", Emir Imamović Pirke: "Jel' neko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince" i Kristijan Vujičić, Željko Špoljar: "Welcome to Croatia"; za pjesničku zbirka Jakša Fiamengo: "Ovjera beskraja", Sanja Pilić: "Ljubavi različite, pjesme razne" te Ivica Prtenjača: "Uzimaj sve što te smiruje", a za inozemnu knjigu Ravmond Carver: "Odakle zovem: izabrane priče", Flannery O'Connor: "Sve što raste mora se sastati" te Orhan Pamuk: "Istanbul".

Uz navedene, Kiklop se dodjeluje i za biblioteku godine, knjigu eseja godine, publicističku knjigu godine, dječju i znanstveno-popularnu knjigu, prijevod godine i oblikovanje knjige godine te za hit godine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –