Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.02.2016.

Knjiga ili život - raspored emitiranja (29.2. - 3.3.2016.)
Održava se
29.02.-03.03.2016.

Nove epizode emisije Knjiga ili život ovaj tjedan donose priloge s autoricama Milenom Benini i Marinom Vujčić te Filipom Hameršakom a predstavit će se knjiga "Čistoća“ Jonathana Franzena. Za vas vrijedno uređuju: Lidija Špiranec, Koraljka Kirinčić,  Karolina Lisak Vidović i Andrija Škare.

Raspored:


Deset minuta s Milenom Benini
ponedjeljak, 29. veljače

Fantastični svijet vilenjaka, urbanih vampira iz Zagreba, svemirska opera, spiritualna magija teme su romana Milene Benini. Nakon emisiji poželjet ćete, i iako nikada niste, pročitati znanstveno fantastične romane hrvatskih autora.
Urednica: Lidija Špiranec
 


10 minuta s Marinom Vujčić
utorak, 1. Ožujka

Marina Vujčić objavila je knjigu za djecu "Bijeg uz brijeg", romane "Tuđi život", "A onda je Božo krenuo ispočetka" i knjigu drama "Umri ženski. A onda je prošle godine u razmaku od par mjeseci objavila čak dva romana "Mogla sam to biti ja" i "Susjed" - koji joj je donio nagradu V.B.Z.-a i TISAK medije. Kako je Marini Vujčić pisanje pomoglo prebroditi osobne tragedije, zašto bi svima preporučila skriboterapiju i što moraju imati junaci o kojima voli pisati doznajte u emisiji „Knjiga ili život“.
Urednica: Koraljka Kirinčić
 


Kritika romana „Čistoća“ Jonathana Franzena
srijeda, 2. ožujka

Nerijetko se Jonathana Franzena proglašava najvažnijim suvremenim američkim autorom. "Čistoća", njegov posljednji roman, nastavlja autorovu tradiciju objavljivanja obimnih, slojevitih i kompleksnih djela i težnje da se napiše "veliki američki roman". Koliko je takav pokušaj bio uspješan, jesu li usporedbe s Chalesom Dickensom nategnute i možemo li Franzena uistinu zvati najvećim živućim američkim piscem - doznajte od kritičara Dinka Krehe.
Novinar: Andrija Škare
 


8 minuta s Filipom Hameršakom (E)
četvrtak, 3. ožujka

Predstavljamo dr. sc. Filipa Hameršaka i njegovu knjigu "Tamna strana Marsa", kao inovativan doprinos hrvatskoj historiografiji i prvu studiju o svjedočanstvima hrvatskih vojnika koji su ginuli u jednom od najvećih masakara u povijesti, u Prvome svjetskom ratu.
Urednica: Karolina Lisak Vidović.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –