Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.10.2019.

Književna večer i predstavljanje romana 'Košer' Davora Špišića
Održava se
15.10.2019. u 18h

Književna večer Potraga za košer ljubavlju uz predstavljanje romana Košer Davora Špišića (Hena com, 2019) održat će se u utorak 15. listopada u 18 sati u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek (Europska avenija 24, Osijek).

Sudjeluju: 
Dario Topić, moderator
Helena Sablić-Tomić, književna kritičarka 
Marina Vujčić, urednica 
Anita Schmidt, glumica 
Davor Špišić, autor

O knjizi:

Kad sedamdesetogodišnji Ljubo Zorica, bivši podoficir nekadašnje Jugoslavenske narodne armije, dobije uznemirujući poziv od svoje kćeri koja se s Liječnicima bez granica uputila u Izrael i tamo završila u izraelskom vojnom zatvoru, bez razmišljanja će krenuti u Jeruzalem spašavati svoju jedinicu.

No kći Zorica nije jedino što u mitskoj zemlji iskonske ljubavi i vjekovnih mržnji Ljubo može dobiti natrag ili zauvijek izgubiti. Tamo će ponovno vidjeti i Zoričinu majku Rahelu, svoju jedinu i neprežaljenu životnu ljubav koja ga je napustila trideset godina ranije. Putujući u Izrael, Ljubo putuje i u vlastitu prošlost, u brak s Rahelom koji se nepovratno urušio zajedno s Berlinskim zidom, u tugu zbog dvije izgubljene ljubavi svoje kćeri, u nemilo sjećanje na svoj život nakon razvoda u kojem on i kći nisu ostali samo na brisanom prostoru razorene obitelji, nego i na vjetrometini novih političkih okolnosti u kojima je sve bitno u njihovoj biografiji postalo nepoželjno.

Davor Špišić

Košer

  • Hena com 08/2019.
  • 220 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592603
  • Cijena 119.00 kn

Sedamdesetogodišnji Ljubo, bivši podoficir nekadašnje JNA, dobije uznemirujući poziv od svoje kćeri koja se s Liječnicima bez granica uputila u Izrael i tamo završila u izraelskom vojnom zatvoru, i krene je spašavato... Davor Špišić u romanu 'Košer' vodi čitatelje na putovanje kroz dramatičnu sadašnjost, potresnu prošlost i upitnu budućnost...

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –