Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.11.2014.

Književnost u Močvari : Jelena Zlatar, Bojan Žižović, Martina Križanić
Održava se
05.11.2014.

Program Književnost u Močvari koja se u 2014. godini odvija pod nazivom "Rani radovi" predstavit će Jelenu Zlatar (Zagreb), Martinu Križanić (Zagreb) i Bojana Žižovića (Pula/Trst).

Književnost u Močvari održat će se u srijedu 5. studenoga s početkom u 20,30 sati u Klubu Močvara u Zagrebu (Trnjanski nasip bb).

Uređuje i moderira: Robert Perišić

Jelena Zlatar (1982, Zagreb) piše kratke priče, a radi kao znanstvena suradnica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu i izvršna urednica časopisa "Sociologija i prostor". Bavi se sociologijom sela, grada i prostora. Doktorirala te objavila stručnu knjigu "Urbane transformacje suvremenog Zagreba" (2013). Autorica je knjige kratkih priča "Odjavna karta" objavljene ove godine.

Bojan Žižović, rođen je 1975. u Puli. Trenutno živi u Trstu. Dosad je objavio dvije zbirke pjesama - "Apsurd" i "U slučaju da ne postoji". U pripremi mu je zbirka priča. Donedavno je radio kao novinar u lokalnom dnevnom listu "Glas Istre". Mnoge njegove tekstove uglazbio je kultni underground autor Franci Blašković.

Martina Križanić (28) je sociologinja, bavi se teorijama subkulture, mode i životnog stila, feminističkim i teorijama roda, uz poseban intres za Japan. Njena knjiga "Slatko lice pobune" donosi uvid u svijet specifičnih japanskih subkultura od 1960-ih godina do danas, izgrađenih na japanskoj djevojačkoj kulturi onna no ko bunka i kulturnim fenomenima shōjo i kawaii. Mlade djevojke predvode te subkulture, a mladići ih slijede. Martinin sajt je myaumania.com.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –