Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.02.2017.

Književnost u Močvari: Pandžić, Šeparović i Novak
Održava se
15.02.2017. u 20:30h

U sklopu programa Književnost u Močvari i u 2017. godini nastavlja se tribina pod nazivom Rani radovi. Ciklus Rani radovi na svakoj tribini, uz mlađe autore koje promovira (rođene od osamdesetih nadalje), ugošćava i jednog dodatnog gosta.

U srijedu 15. veljače u 20,30 sati gostuju: Doris Pandžić (Rijeka), Darko Šeparović (Vela Luka/Zagreb) i Kristian Novak (Međimurje/Zagreb).

Autori će čitati svoje radove, a usput će komentirati mlađu književnu scenu, zapažene debitantske knjige i književne prilike u trokutu Međimurje-Rijeka-Korčula. Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji s primjesama karatea, o riječkom anti-životu i kontra-egzistencijalizmu, o nezaboravnosti Vele Luke i ostalim velikim temama.

Tribinu uređuje i vodi Robert Perišić.

O autorima:

Autopilot Šeparović Darko
Ciganin, ali najljepši Novak Kristian

Doris Pandžić (1983., Rijeka) objavila je zbirku poezije "Iskrivljena ogledala" 2011. godine. Godine 2013. dobila je nagradu za prozni rukopis "X√X" na natječaju Matice hrvatske u Osijeku, koji je objavljen 2014. godine, a 2016. godine objavila je zbirku facebook statusa "See more...". Bila je urednica časopisa "Re". U posljednje vrijeme najviše piše erotske priče i poeziju i moderira u Rijeci književne večeri pod nazivom "KvirPoetRi". Čitat će iz ciklusa priča "Bizarne crtice iz anti-života".

Darko Šeparović rođen je 1987. u Veloj Luci na Korčuli gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Kritičnoj masi, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com... Za rukopis "Privikavanje" pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012. Rukopis "Autopilot" nagrađen je nagradom Na vrh jezika i objavljen 2015. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice, no živi u Zagrebu. Čitat će iz novog rukopisa.

Kristian Novak rođen je 1979. godine u Baden-Badenu (Njemačka), odrastao u Međimurju (Sv. Martin na Muri, Čakovec). U Zagrebu 2005. završio dvopredmetni studij njemačkoga i hrvatskoga jezika i književnosti. Doktorirao 2011. Trenutno radi na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Bio reprezentativac Hrvatske u karateu te osvajač svjetskih i europskih odličja. Uz znanstvene radove, objavio tri romana, a s "Črna mati zemla" osvojio je 2014. nagradu T-portala za najbolji roman godine. Novi roman "Ciganin, ali naljepši" (2016), iz kojeg će čitati, ima izniman odjek kod kritike i publike.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –