Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.06.2016.

Književnost u Močvari: Zlatar, Katalinić i Karakaš
Održava se
20.06.2016. u 20h

Ciklus književnih tribina Književnost u Močvari: Rani radovi koje u zgrebačkom klubu Močvara moderira Robert Perišić, u ponedjeljak 20. lipnja s početkom u 20 sati ugostit će Jelenu Zlatar, Mariju Katalinić i Damira Karakaša.

Autori će čitati svoje radove i usput komentirati mlađu književnu scenu, nedavno dobivene i umalo dobivene nagrade, te književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.

O autorima:

Slijepa točka Zlatar Jelena
Sjajno mjesto za nesreću Karakaš Damir

Jelena Zlatar (1982., Zagreb) objavila je zbirku priča "Odjavna karta" (CeKaPe, 2014.) i roman "Slijepa točka" (CeKaPe, 2015.). U pripremi je njezina druga zbirka kratkih priča "Ticala". Za priču "Brujanje u drveću" nedavno je dobila Nagradu Sedmica & Kritična masa za prozu autora do 35 godina. Doktorirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dopredsjednica je Centra za kreativno pisanje u Zagrebu.

Marija Katalinić je rođena 1988. u Slavonskom Brodu. Odrasla je u živopisnom (čini se iz njezinih priča) slavonskom seocetu Trnjanski Kuti. U slobodno vrijeme, između fakultetskih obveza i teških fizičkih poslova, piše literarne uratke, te je drugu godinu zaredom bila u užem izboru za Nagradu Sedmica & Kritična mase za mlade prozaike. Apsolventica je kroatistike i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Damir Karakaš rođen je 1967. u Plašćici kod Brinja u Lici. U Zagrebu je studirao agronomiju, pravo, novinarstvo, itd., te radio kao novinar crne kronike... Duže periode života proveo u Splitu, Bordeauxu i Parizu gdje je također studirao, ali i svirao. Trenutno opet živi u Zagrebu. Autor je osam proznih knjiga, od kultnih i ekraniziranih (Kino Lika) zbirka priča do dramatiziranih (Sjajno mjesto za nesreću) i prevođenih romana. Premijerno će čitati iz svog još neobjavljenog romana o jednom neobičnom djetinjstvu.

– Književnost u Močvari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –