Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
E-Knjiga • Piše: MV Info • 22.11.2013.

Lamaro Digital pokrenuo TookBook eKnjižnicu

TookBook eKnjižnica nova je usluga na još uvijekom nejakom hrvatskom tržištu e-knjiga koja prateći trendove na svjetskim knjižnim tržištima i strelovit razvoj e-nakladništva na inovativan način povezuje knjigu i tehnologiju. Lansirala ju je tvrtka Lamaro Digital kao najnoviji u nizu TookBook proizvoda, a usluga je od danas dostupna u obliku mobilne aplikacije "TookBook Library" koja se preuzima na  Google Play i App Store servisima. Povodom lansiranja, TookBook i izdavači svim zainteresiranima poklanjaju članarinu koja vrijedi do 15.prosinca 2013!

U ponudi eKnjižnice se trenutno nalaze naslovi hrvatskih izdavača: Frakture, Znanja, Jesenski & Turka i Bulaja Naklade. Marin Maletić, direktor Lamaro Digitala, optimistično najavljuje ulazak i drugih izdavača i brži razvoj digitalnog izdavaštva u Hrvatskoj: "Vjerujemo da je u trenutku u kojem živimo eKnjižnica optimalan način zadovoljenja potrebe za knjigom. Naš cilj je u prvoj godini privući 20.000 korisnika, dok je ukupni tržišni potencijal po našim procjenama 150.000.  Puna realizacija tog potencijala dobrim djelom će ovisiti i o angažmanu izdavača, odnosno atraktivnosti i broju knjiga u ponudi. Obzirom da 150.000 korisnika znači svježih 40 mil. kn godišnje u  izdavačkoj branši, ne sumnjamo u njihov dobar odaziv. ".

TookBook eKnjižnica je jedan od prvih projekata ove vrste u svijetu usprkos činjenici da je u Hrvatskoj objavljeno tek nešto više od sedam stotina eKnjiga. Mobilna aplikacija Tookbook Library za sada je jedinstvena na hrvatskom tržištu, i krajnjem će korisniku u budućnosti omogućavati da uz pristupačnu mjesečnu članarinu čita velik broj hrvatskih i stranih naslova.

TookBook eKnjižnica je odgovor na potrebu korisnika koji tragaju za uzbuđenjem koje pruža tehnologija i za mirom kojeg omogućuje prostor knjižnice. A za one kojima je digitalna povezanost pitanje životnog stila, TookBook omogučuje povezivanje sa smislom!


LAMARO DIGITAL je pionirska tvrtka u području digitalnog izdavaštva u Hrvatskoj, posvećena razvoju poslovno tehničkih rješenja za čitanje e-knjiga. TookBook eKnjižnici prethodili su proizvodi TookBook eKnjižara i Flipware platforma. Lamaro Digital surađuje sa izdavačima, mobilnim operaterima, pružateljima usluga i obrazovnim institucijama koje djele zajedničku misiju poticanja čitanja e-knjiga.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –