Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.12.2015.

Libarenje : Andrija Škare i Korana Serdarević
Održava se
16.12.2015. u 19h

Andrija Škare i Korana Serdarević gosti su novog Libarenja koje će se održati u srijedu 16. prosinca u 19 sati u Le Petit Caféu u Koprivnici (Zrinski trg 10).

Voditelj: Marko Gregur
Ton majstor: Denis Koščak


Saznajte kakvo je posmrtno slovo napisala Korana Serdarević i što Andrija Škare piše u časopisu Gloria. Očekuje Vas vrhunska književnost + predblagdanska veselica s pjevanjem + mogućnost besplatnog dovikivanja za vrijeme programa + organizirano naricanje na šanku!

Upad: sa stilom
(besplatan i neočekivan)

O autorima:

Nema se što učiniti Serdarević Korana

Korana Serdarević rođena je u Zadru 1982. godine, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je hrvatski jezik i književnost te komparativnu književnost. Radila je kao novinarka kulture Večernjeg lista i tjednika Forum, a bila je i suradnica nekih tjednika i portala. Od 2013. godine zaposlena je kao gimnazijska profesorica, a honorarno se bavi i prevođenjem s engleskog jezika.

Godine 2013. osvojila je dvije prve nagrade za kratke priče (nagradu "Ranko Marinković" za priču "Kravosas" i nagradu "Zlatko Tomičić" za priču "Ptice"), a objavljivala je u mnogim književnim časopisima te na Trećem programu Hrvatskog radija. Godine 2015. u izdanju Frakture objavljena joj je zbirka priča „Nema se što učiniti“.
 

Život svijeta koji će doći Škare Andrija

Andrija Škare rođen je 1981. u Zagrebu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Radi kao scenarist, novinar i voditelj na Hrvatskoj televiziji u svojstvu stalnog vanjskog suradnika. Piše za magazin Gloria, ima tjednu kolumnu o vezi glazbe i književnosti na booksa.hr, a glazbenu kritiku isporučuje neredovito na potlista.com. Prozu je objavljivao u časopisima u zemlji i regiji, u Vijencu, Zarezu, Fantomu slobode, Knjigomatu, Temi, Severnom Bunkeru, Večernjem listu, Ka/osu, Fokusu, u Ekran pričama, na Trećem programu Hrvatskog radija i još ponegdje.

Jedan je od osnivača književnog pokreta Eventualizam pa je s četiri priče zastupljen i u knjizi "Zbornik eventualizma – Nagni se kroz prozor" (Celeber, Zagreb, 2006).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –