Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.06.2017.

Marko Pogačar u Booksi
Održava se
06.06.2017. u 19h

Marko Pogačar

U sklopu Književnog budoara i tribine Poezija na živo u klubu Booksa će u utorak, 6. lipnja gostovati jedan od najcjenjenijih, najnagrađenijih i najprevođenijih mladih pjesnika, Marko Pogačar.

U prvom dijelu tribine Marko će pročitati nekoliko pjesama iz novog, još neobjavljenog rukopisa nakon čega će uslijediti razgovor o pročitanome s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Objavio je četiri knjige pjesama, četiri knjige eseja te knjigu kratkih priča. Priredio je antologiju Hrvatska mlada lirika 2014. Suuređivao je Quorum i Zarez, sada Proletter. Bio je stipendist fondacija Civitella Ranieri, Passa Porta, Milo Dor, Brandenburger Tor, Literarische Colloquium Berlin, Internationales Haus der Autoren Graz, Krokodil Beograd, Literaturhaus NÖ, Récollets-Paris, itd. Nagrađivan je hrvatskim i međunarodnim nagradama za poeziju, prozu i esejistiku. Knjige i tekstovi prevedeni su mu na više od trideset jezika.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –