Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 26.10.2016.

Mihaela Gašpar i Ófeigur Sigurðsson predstavili svoje nove knjige u Zagrebu

Mihaela Gašpar

Mihaela Gašpar u Bogdanu Ogrizoviću; Foto: MV

O čajnicima i ženama Gašpar Mihaela

Mihaela Gašpar predstavila je večeras u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu svoj novi roman "O čajnicima i ženama" (Disput, 2016).

O čajnicima i ženama, tako, još je jedan sjajan spoj emotivnog i racionalnog iz radionice Mihaele Gašpar, priča o frustracijama i krivnjama, jednoj obitelji i ženama koje su se istovremeno silno trudile pripadati joj i od nje pobjeći. Divljenja je vrijedno kako ova autorica uspijeva jednostavne priče ubaciti u motor umjetničke transformacije i od njih stvoriti divnu literaturu koja u sebi sadrži samu esenciju života, život sam, često ne onakav kakav bismo priželjkivali.

(Jagna Pogačnik)

– Mihaela Gašpar - promocija - Zagreb, 26.10.2016. –

Ófeigur Sigurðsson

Ófeigur Sigurðsson; Foto: MV

Pripovijest o Jónu Sigurđsson Ófeigur

Islandski pisac Ófeigur Sigurðsson bio je gost drugog jesenskog predstavljanja EUROPEE U DVORIŠTU 2016.

Povod gostovanja i razgovora s autorom bila je njegova knjiga "Pripovijest o Jónu", dobitnica nagrade Europske unije za književnost 2011., koja je nedavno objavljena u hrvatskom prijevodu i izdanju Naklade Ljevak (prijevod: Sunčana Slamnig).

Živa i zanimljiva priča o „vatrenom svećeniku“ pastoru Jónu koji, nakon što je osumnjičen za ubojstvo bivšeg supruga svoje žene, u mračnoj atmosferi vulkanskog djelovanja i vlastitih nedoumica propituje vječna pitanja o vjeri, ljubavi i životu... bila je povod za razgovor upravo o tim temama.

– Ófeigur Sigurðsson - Europea u Dvorištu - Zagreb, 26.10.2016. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –