Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.11.2022.

Obilježavanje 70. obljetnice Društva hrvatskih književnih prevodilaca
Održava se
10.-11.11.2022.

Povodom obilježavanja 70. obljetnice postojanja Društva hrvatskih književnih prevodilaca u Muzeju suvremene umjetnosti će do nedjelje 13. studenog biti izložena ovogodišnja, šesnaesta po redu, izložba "Od izvornika do prijevoda", a 10. studenog do 17 sati i 11. studenog od 11 do 18.30 u predvorju MSU je postavljena i živa instalacija "Pst, prevodim" u kojoj sudjeluju Ivana Olujić, Snježana Božin, Sara Profeta, Patricija Horvat, Ebtehaj Navaey, Ksenija Banović i Anja Majnarić.   

Prevoditelji i prevoditeljice naizmjence će dio svog radnog dana provesti za radnim stolom u predvorju Muzeja gdje će, naoružani svojim rječnicima i enciklopedijama, prevoditi uživo pred posjetiteljima, pružajući im mogućnost da, ovisno o interesu publike, od njih iz prve ruke doznaju što znači prevoditi književno djelo, kojim se tehnikama i postupcima pritom služe, kako donose prevodilačke odluke, što je dobar književni prijevod, a imat će i priliku čuti razne prevodilačke anegdote.

Svečana proslava 70. godišnjice osnutka Društva održat će se u petak 11. studenog u 18:30 u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu (Avenija Dubrovnik 17).

Glazbeni nastup: Spacey Groove
Glumačko čitanje: Lada Bonacci

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –