Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 12.11.2020.

Obilježen Dan hrvatskih knjižnica uz dodjelu priznanja 'Knjižnica godine' Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu dobitnica je priznanja Knjižnica godine koje se dodjeljuje za ostvarene iznimne rezultate u području kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama. Svečanost dodjele ovog značajnog priznanja središnji je događaj obilježavanja jubilarnog desetog Dana hrvatskih knjižnica koji organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo i održalo se 11. studenoga 2020. uz izravan prijenos koji možete pogledati na Facebook stranici Društva.  

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se od 2010. godine na poticaj Hrvatskog knjižničarskog društva, na obljetnicu datuma donošenja prvog hrvatskog zakona o knjižnicama, kojim su postavljeni pravni temelji za planiran i sustavni rad i razvoj svih vrsta hrvatskih knjižnica te svih ključnih odrednica hrvatskog knjižničarstva. 

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja, a s ciljem povećanja javne svijesti o značaju i ulozi knjižnica u razvoju lokalnih zajednica i društva u cjelini, Društvo do 15. studenog 2020. godine provodi i digitalnu kampanju pod nazivom Lista(j) za knjižnicu! Kad se priče razlistaju, knjižnice zablistaju!. 

Knjižnice su javne kulturne ustanove namijenjene svima koji su u neiscrpnoj potrazi za znanjem, kulturom, obrazovanjem, znanošću, kreativnošću i umjetnošću. Potrebe i zahtjevi društva u odnosu na suvremene knjižnične usluge sve su veće i složenije, poručuju iz HKD-a te pozivaju knjižnice, njihove korisnike i sve građane da se uključe u stvaranje nove vizije hrvatskih knjižnica. Više informacija o kampanji dostupno je na poveznici Virtualno HKD.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –