Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 20.02.2018.

Otvoren natječaj za učenike srednjih škola 'Ja sam pisac' 2018.
Održava se
19.02.-25.03.2018.

Povodom manifestacije Noć knjige 2018., kojom se već sedmu godinu zaredom obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, nakladnička kuća Znanje u suradnji s portalom za knjigu i kulturu Moderna vremena i I. gimnazijom (Zagreb) organizira literarni natječaj za učenike srednjih škola pod nazivom "Ja sam pisac".

Natječaj "Ja sam pisac" organizira se četvrtu godinu zaredom, a u svrhu promicanja ljubavi prema knjizi, čitanju i književnom stvaralaštvu među mladim naraštajima. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici srednjih škola u Hrvatskoj koje se prijave i uključe u natječaj.

Kako sudjelovati u nagradnom natječaju?

Sudionici trebaju napisati kratku priču na hrvatskom jeziku unutar jedne od četiri ponuđene tematske kategorije:

i do 25. ožujka 2018. poslati kratku priču na e-adresu: redakcija@znanje.hr. Povjerenstvo u sastavu: urednici nakladničke kuće Znanje, predstavnici Modernih vremena, I. gimnazije i ostali članovi među pristiglim kratkim pričama odabrat će pobjedničke priče koje se svojim elementima i kreativnošću diferenciraju među ostalima.

Proglašenje pobjednika i preuzimanje nagrada održat će se u Noći knjige, 23. travnja 2018. u 15 sati na svečanoj dodjeli nagrada u KUC-u Travno, Božidara Magovca 17 (plato Mamutice) u Zagrebu.

Pobjednici Natječaja bit će nagrađeni poklon-paketima knjiga iz naklade Znanja, prigodnom zahvalnicom i objavom pobjedničkih priča na Facebook i internetskoj stranici Znanja te na portalu za knjigu i kulturu Moderna vremena. Uz objavljene pobjedničke priče na portalu će autore nagrađenih priča kratkim intervjuima predstaviti učenici I. gimnazije.

Za sve sudionike nagradnog natječaja osigurane su utješne nagrade iz popularne biblioteke "Knjiga dostupna svima". U znak zahvale za sudjelovanje u Natječaju školskim knjižnicama čiji su učenici sudjelovali u natječaju bit će darovani poklon paketi knjiga.

Za više informacija kliknite na Pravila nagradnog natječaja "Ja sam pisac".

Više o natječaju, dobitnicima, pobjedničkim pričama iz 2017. godine čitajte na poveznici: Ja sam pisac 2017.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –