Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.05.2017.

Otvorenje 16. Festivala europske kratke priče
Održava se
28.05.2017. u 20h

Festival europske kratke priče 2017. počinje u nedjelju 28. svibnja tradicionalnim programom Čuvajte se: hrvatski pisci kuhaju! na kojem će hrvatski pisci Zoran Ferić, Senko Karuza, Robert Mlinarec, Ivica Prtenjača pera zamijeniti kuhačom.

Šesnaesto izdanje najveselije književne fešte u Hrvatskoj službeno se otvara u nedjelju 28. svibnja u 20 sati u zagrebačkom Kazalištu Gavella (Frankopanska 10) čitanjem i razgovorom s dvoje izvanrednih pisaca i međunarodno nagrađivanih pripovjedača: Janice Galloway, jednom od najcjenjenijih škotskih i britanskih autorica danas i DBC Pierrom, australskim piscem i dobitnikom Bookerove nagrade - jednog od najznačajnijih svjetskih književnih priznanja.

Što se (i tko se) krije iza priče? Gdje pisac pronalazi glas, a priča gorivo? Gdje se povlače i kako se mute granice između velikih i malih, naših i tuđih, laganih i teških, dugih i kratkih priča? I što bi – ako je samo jedno – bilo sâmo srce kratke priče? Samo su neke od tema razgovora koje će s piscima voditi Roman Simić.

Afterparty: Rasputin Orchestra

– 16. Festival europske kratke priče - program –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –