Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 27.04.2015.

Otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Nacionalne strategije poticanja čitanja

Na svečanosti otvorenja Noći knjige koja je održana u četvrtak 23. travnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, pomoćnik ministra Vladimir Stojsavljević obavijestio je javnost da je na internet stranicama Ministarstva kulture otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Nacionalne strategije poticanja čitanja za period od 2015. do 2020. godine.

Podsjećamo, u prosincu 2012. godine iz knjižnog sektora Ministarstvu kulture proslijeđena je inicijativa za donošenje Nacionalne strategije poticanja čitanja koju je MK prihvatilo i dvije i pol godine kasnije javnost je u prilici procijeniti predloženo rješenje.


Prenosimo obavijest sa stranica Ministarstva kulture na kojima možete pronaći potrebna uputstva i materijal za raspravu:

"Pad interesa za knjigu i čitanje, promijenjeni načini čitanja u digitalnom okruženju i nedostatna kompetencija pismenosti za život od svakog društva zahtijevaju da se sustavno i strateški bavi pitanjima kulture pismenosti. Budući da u Hrvatskoj do sada nije postojala strategija razvoja kulture čitanja i pismenosti, pokazalo se prijeko potrebnim izraditi strateški dokument koji će povezati i uskladiti djelovanje svih aktivnih sudionika – od autora, preko knjige do čitatelja.
 
Cilj i svrha internetskog savjetovanja je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o Prijedlogu Nacionalne strategije poticanja čitanja. Pozivaju se predstavnici zainteresirane javnosti da dostave svoje primjedbe i prijedloge na Prijedlog, uz jasna obrazloženja i to putem obrasca sudjelovanja. Primjedbe i prijedlozi koji nisu upućeni putem obrasca sudjelovanja neće se razmatrati.
 
Svoje sugestije i prijedloge možete uputiti na adresu elektroničke pošte: strategija.citanja@min-kulture.hr najkasnije do 8. svibnja 2015. godine.

Po završetku procesa savjetovanja rezultati internetskog savjetovanja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva."

– 10 razloga za čitanje (promotivni spot) - Noć knjige 2015. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –