Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.12.2017.

Paralelni svjetovi : Narodne knjižnice, kultura i društvo: Kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga
Održava se
19.12.2017. u 19h

Tribina "Paralelni svjetovi" pod nazivom "Narodne knjižnice, kultura i društvo" održat će se u utorak 19. prosinca u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5).

Na tribini će Jasna Kovačević, viša knjižničarka i dugogodišnja voditeljica Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića, i Nadežda Čačinovič, filozofkinja s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, potpredsjednica hrvatskog PEN-a i autorica više knjiga, razgovarati, o položaju što ga narodne knjižnice, te važne, gotovo temeljne kulturne institucije, imaju u današnjem društvu.

Čitamo li dovoljno i kako ćemo čitati u budućnosti? Kakva će biti uloga knjižnica u budućnosti? Knjižnica bez čitatelja ne može postojati, no može li postojati društvo bez knjižnice? I treba li nam, naposljetku, strategija poticanja čitanja i razvoj kulture čitanja?

Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.

Jasna Kovačević

Narodna knjižnica : Središte kulturnog i društvenog života

  • Naklada Ljevak 10/2017.
  • 240 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533551357

Knjiga Jasne Kovačević 'Narodna knjižnica – Središte društvenog i kulturnog života' vrijedan je doprinos teoriji i praksi narodnog knjižničarstva u Hrvatskoj. Autorica sustavno i promišljeno izlaže različite aspekte položaja knjige i knjižnične djelatnosti u suvremenoj kulturi. U središtu se knjige nalazi knjižnica kao kulturni fenomen, njezina uloga u poticanju čitanja, važnost organiziranja knjižničnih programa za korištenje knjižnice i vidljivost knjižnice u lokalnoj zajednici.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –