Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nadežda Čačinovič ×

Najava • 15.12.2021.

Predstavljanje knjige o sto godina Međunarodnog PEN-a (1921. - 2021.)

U povodu stogodišnjice Međunarodnog PEN-a (1921.-2021.) u srijedu 15. prosinca u Knjižnici M. J. Zagorke u Zagrebu održat će se predstavljanje ilustrirane povijesti te organizacije, u čijoj izradi je sudjelovao i Hrvatski PEN. Monografiju će predstaviti Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Zvonko Maković i Sibila Petlevski.
Najava • 21.02.2020.

JEZIK ESEJA - tribina povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira tribinu JEZIK ESEJA, koja će se održati u petak, 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Ljiljana Filipović, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski.
Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.
Najava • 19.12.2017.

Paralelni svjetovi : Narodne knjižnice, kultura i društvo: Kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga

Na tribini 'Paralelni svjetovi' gostuju Jasna Kovačević i Nadežda Čačinovič koje će razgovarati o položaju narodnih knjižnica u današnjem društvu, o tome kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga, o strategiji poticanja čitanja i sl. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.
Najava • 05.11.2014.

Europea u Dvorištu : Coen Simon

U sklopu ovogodišnjeg festivala Europea u Dvorištu održat će se tribina Čežnja kao smisao života na kojoj će gostovati nizozemski filozof Coen Simon, autor knjige 'Čekajući sreću : Filozofija čežnje'. Zašto smisao životu ne daje njezino ispunjenje, nego čežnja sama, saznajte u srijedu 5. studenoga, u zagrebačkom cafeu U Dvorištu.