Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.07.2008.

Park-in-Zagreb : Kultura grada Rijeke
Održava se
12.07.2008.

U sklopu zatvaranja 3. Park-in-Zagreb festivala, u subotu 12. srpnja, predstaviti će se kultura grada Rijeke, koju će u Zagrebu predstaviti riječke udruge različitih kulturnih usmjerenja. U sklopu programa, održati će se dvije izložbe, predavanja, projekcije filmova, tribine te performansi, a svoj program će predstaviti i udruge parNas i KATAPULT.

Program će se održavati istovremeno na terasi kluba Purgeraj, u Parku Ribnjak te zgradi Centra mladih Ribnjak. Početak je u 18h otvorenjem izložbe "Duhovi Rječine" a cijelo predstavljanje traje do 22h. 

Predstavljanje udruga parNas i KATAPULT.
Program: predstavljanje + izvedba mikro drame + književnost a la carte

Književna udruga parNas će predstaviti svoj časopis "Re" i Nakladu parNas u kojoj su do sad objavili tri knjige u dvije biblioteke: Biblioteka Crno nam se piše - "Nešto prijateljsko" (zbirka pjesama Melite Sanković , Ri ) i "Stakleno oko" (roman Nebojše Lujanovića, Zg), te Biblioteka Idemo dalje - "Filmska slagalica" (knjiga eseja o filmu Dejana Durića , Ri ). U sklopu predstavljanja će biti napravljen pregled objavljene poezije, proze i aforizama iz časopisa, kao i izbor iz zbirke pjesama i romana, a knjiga filmskih eseja će biti predstavljena posebno. 

Udruga Katapult će predstaviti rad svoje udruge te svoju zbirku pjesama.

Raspored predstavljanja:

1. dioknjiževnost a la carte - publika/gosti dobivaju menu iz kojega mogu naručiti čitanje; osoba koja prima narudžbe potom za stolove pošalje nekoga da im čita ono što su naručili; na meniju će biti izbor poezije i proze iz časopisa te izbor iz spomenute zbirke pjesama i romana; na šanku ljudi istovremeno mogu naručiti žestice dok im "barmen" čita aforizme iz časopisa.

2. dioizvedba mikro-drame „Post" koja je objavljena u 4. broju časopisa "RE";


Prezentacija Udruge ljubitelja fantastike "3. zmaj" obuhvatiti će projekte kojima se udruga bavi te planove za budućnost. Neki od projekata su: peticija za uvrštavanje Tolkiena u školsku lektiru, prevođenje literature na Brailleovo pismo, snimanje zvučne knjige znanstvenofantastičnih autora, izdavanje časopisa "Eridan, organizacija konvencije fantastike "Rikon", dark fantasy roman "Izvršitelji nauma Gospodnjeg", izdavanje domaćih autora u Poljskoj, Laboratorij fantastike za školarce u Rijeci, itd.

Prezentaciju će voditi Dorian Celcer, Nela Dunato i Zoran Krušvar. Osim prezentacije programa udruge, biti će postavljena i izložba ilustracija autora objavljivanih u časopisu "Eridan", koji udruga izdaje.

3.Zmaj također priprema jedno od najzanimljivijih predavanja na cijelom festivalu, predavanje s tematikom Zvjezdanih staza: IDENTITETI I IDEOLOGIJE - OTPOR JE UZALUDAN!

Više: Park-in-Zagreb festival

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –