Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 21.06.2011.

Udruga Katapult objavljuje natječaj za kratku priču

U sklopu projekta "Izdavačka akademija" udruga Katapult objavljuje natječaj za kratku priču na temu "Susjedi“. Pozivaju se pisci i spisateljice (afirmirani i neafirmirani, mladi i stari, satiričari i tragičari) da pošalju svoju kratku priču ili više kratkih priča.   

Na natječaju mogu sudjelovati autori iz cijele Hrvatske. Najboljih 10 priča (prema strogim kriterijima selektora) bit će objavljene u zbirci priča, krajnjem rezultatu navedenog projekta.

Najbolje priče prijavljene na natječaj proći će kroz sve radionice "Izdavačke akademije" (uredništvo, lektura, prijevod, dizajn, marketing i promocija te knjižarstvo) pod vodstvom stručnih mentora s dugogodišnjim iskustvom u samoj struci. Autori će u svakom trenutku imati mogućnost komunikacije s osobama koje će raditi na pričama.

Na kraju projekta objavit će se tri različite verzije zbirki istih priča. Svi objavljeni autori dobit će po jedan primjerak svake objavljene zbirke i imat će priliku prisustvovati na promociji zbirke.

Uvjeti  natječaja:

- u natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske
- priče moraju odgovarati temi „Susjedi“
- priče moraju zadovoljavati kriterij dužine od sedam do deset kartica teksta (12 600 – 18 000 znakova, s razmacima) i moraju biti pisane na hrvatskom jeziku
- autori mogu sudjelovati s neograničenim brojem priča
- ukoliko prijavljujete više kratkih priča, stavljate ih sve u jedan dokument (jedna ispod druge)
- priče ne smiju biti prije objavljivane, niti samostalno niti kao dio nekog dužeg proznog teksta
- radovi se učitavaju (uploadaju) putem službene web stranice www.izdavacka-akademija.org pod šifrom prema vlastitom odabiru
- dokument mora sadržavati naslov priče, priču (od 12 600 do 18 000 znakova) i mora biti nazvan (spremljen) pod istom šifrom pod kojom se prijavljuje na natječaj, šifra, ime i prezime, kontakt telefon i e-mail upisuju u za to predviđena polja na internetskoj stranici.

Nepotpune prijave neće se uzeti u obzir.

Natječaj je otvoren do 15. kolovoza 2011. godine. U izboru najboljih priča sudjelovat će mentor iz uredništva i polaznici edukacije iz izdavaštva. Prijavom na natječaj autori se obvezuju da za vrijeme trajanja natječaja priču neće objaviti ni na koji način te da je neće slati na druge natječaje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –