Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.03.2021.

Pisci na Baniji: Ena Katarina Haler, Neva Lukić i Dinko Telećan
Održava se
18.03.2021. u 18h

Foto: Rahul Pandit, Pexels

NAPOMENA: Zbog loših vremenskih uvjeta, tribina koja se trebala održati u nedjelju 14. ožujka odgođena je za četvrtak, 18. ožujka 2021., u 18 sati.

U ovotjednom izdanju književne tribine Pisci na Baniji, u Petrinji gostuju članovi Hrvatskog društva pisaca: Dinko Telećan, Ena Katarina Haler i Neva Lukić

Tribina će se održati u nedjelju 14. ožujka s početkom u 17 sati na livadi kraj kontejnera Udruge Iks u Radićevoj 21 (malo iza spomenika). U slučaju lošeg vremena, događaj će biti u šatoru na lokaciji.

Organizatori tribine su Udruga Iks i Hrvatsko društvo pisaca, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Moderatorica je Ines Kosturin.

O Dinku Telećanu:

Dok ti oči ne dogore Telećan Dinko

Dinko Telećan rođen je 1974. godine u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirao filozofiju i anglistiku. Autor je romana, više zbirki pjesama, putopisa te eseja. Radovi su mu prevedeni na više stranih jezika. Koscenarist je animiranog filma Plima Alena Zanjka (2011.).

Prevodi književna i teorijska djela s engleskog i španjolskog jezika. Prevodio, među ostalima, J. L. Borgesa, H. Džubrana, R. Flanagana, E. Sabata, J. Cortázara, R. Bolaña, S. Žižeka, D. H. Thoreaua, W. Morrisa, S. Greenblatta i J. G. Frazera. Povremeni je vanjski urednik u književnom izdavaštvu te na Trećem programu Hrvatskoga radija, na kojemu uređuje emisije Svjetska proza i Lica okolice.

Dobitnik je brojnih nagrada i za autorski i za prevodilački rad, a godine 2013. u Rumunjskoj mu je dodijeljena i European Poetry Prize. 

O Eni Katarini Haler:

Nadohvat Haler Ena Katarina

Ena Katarina Haler rođena je u Osijeku 1996. Završila III. gimnaziju Osijek, trenutno studira Arhitekturu i urbanizam na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljeno joj je za sad jedno djelo, roman "Nadohvat", (V.B.Z., Zagreb, 2019.), koji je dobitnik Nagrade Ksaver Šandor Gjalski za 2020. godinu.

Pročitajte naš razgovor s Enom Katarinom Haler.

O Nevi Lukić:

Ježenja Lukić Neva

Neva Lukić rođena je 1982. u Zagrebu. Diplomirala je povijest umjetnosti i arheologiju u Zagrebu, i magistrirala Teoriju moderne i suvremene umjetnosti na sveučilištu Leiden u Nizozemskoj. Aktivna je kao književnica, likovna kritičarka i kustosica. Autorica je više zbirki poezije i proze te također kratkog filma (The Motel in the Wall, u suradnji sa Sarom Rajaei). Njezine pjesme i priče objavljene su u raznim časopisima i zbornicima te na radioteleviziji, a sudjelovala je i na različitim čitanjima/festivalima proze i poezije. Surađuje s umjetnicima iz drugih umjetničkih područja s ciljem stvaranja interdisciplinarnih radova bliskih video umjetnosti, literarnom performansu odnosno vizualnoj poeziji. Članica je AICE (internacionalnog udruženja likovnih kritičara), studijske sekcije ULUPUH-a i HDP-a. Također je dobitnica nagrada Zdravko Pucak, nagrada Matice hrvatske (Karlovac) za zbirku poezije autora do trideset godina starosti (2010.) te nagrade za kratku priču Filozofskog fakulteta u Zagrebu (2007.)

Poslušajte naš podcast s Nevom Lukić.

O moderatorici:

Ines Kosturin rođena je 1990. u Zagrebu, ali živi u Petrinji. Magistra je primarnog obrazovanja. Samostalno je 2014. godine objavila prvu zbirku poezije, "Papirno more", a početkom 2021. objavljuje drugu zbirku poezije, "Herbarij". Poeziju objavljuje u raznim zbornicima i časopisima. Na međunarodnom natjecanju Concorso di poesia e teatro Castello di Duino 2018. osvaja treću nagradu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –