Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 14.08.2018.

Pjesnik Zvonimir Sutlović s otoka Iža pobjednik je 28. pjesničkog festivala 'Croatia rediviva ča-kaj-što'

Zvonimir Sutlović

O ljubavi i vrimenu Sutlović Zvonimir

Jezično-pjesnička smotra "Croatia rediviva ča-kaj-što" održana je 10. kolovoza 2018. po 28. put u Selcima na Braču, a ovogodišnji jezično-pjesnički skup bio je u znaku 75. obljetnice paljenja Selaca od strane talijanske okupacijske vojske.

Na kraju pjesničkoga maratona, s nastupom devetnaest pjesnika na tri jezična idioma ča – kaj – što, prosudbeno povjerenstvo je odlučilo da se pjesnika Zvonimira Sutlovića ovjenča maslinovim vijencem te je tako postao 28. "poeta oliveatus".

Pjesnik Zvonimir Sutlović, koji dolazi s otoka Iža, predstavio se pjesmom „Čekanje na mulu“, objavljenoj 2017. godine u njegovoj zbirci "O ljubavi i vrimenu".


***

Zvonimir Sutlović, rođen je 1953. godine u Velom Ižu (otok Iž, zadarski arhipelag).

Rodi san se na zadnji maja pedesetitretoga godišća u Velomu Ižu, u Poprinovin dvoru, a dvor je bi pun dice. Nana je prala moje plene u moru, a kad nane peru plene u moru unda je u timi plenarni more ljubavi. U osnovnu skulu san hodi na Ižu, sridnju u Gradu a Višu pomorsku skulu završi san u Splitu. Niko vrime san naviga, vidi dobar de svita i uvidi da su najluvče boloture u momu dvoru.

S vrimena na vrime napišin rič-dvi o vrimenu, vrime skrižane mocire na momu školju. Svaki kamik u mociri jedan škafetin, u svakin škafetinu jedna ljubav živi.

Ma di sve nisan bi i govori o ljubavi i vrimenu pa je tako prspilo vrime da učinin librić za staviti na škabelin a i nani će biti drago da...

Zvonimir Sutlović

O ljubavi i vrimenu

  • Matica hrvatska Zadar 06/2017.
  • 112 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532471052
  • Cijena 50.00 kn

Stvaralaštvo Zvonimira Sutlovića, kao i njegov život, duboko se naslanja na otok i na more. U rukopisu gotovo da nema ni jedne pjesme koja se ne događa ili kojoj nije poticaj more. Bez mora ne bi bilo otoka, a otok je Sutlovićev pravi dom i izvor životnoga iskustva bilo da se radi o radosti ili tuzi. I to je ono što ovu poeziju čini jedinstvenom.

– Zvonimir Sutlović: Kaveca –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –