Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.11.2017.

Počinje fešta od libra, otvara se 23. Sa(n)jam knjige u Istri
Održava se
01.12.2017. u 12h

Svečano otvorenje 23. Sa(n)jam knjige u Istri, održat će se u petak, 1. prosinca u 12 sati u Puli, u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1.

Program će voditi mladi pulski glumac Vedran Živolić, a Sajam će otvoriti veliki autor Igor Mandić. Glazbenu podršku pružit će Darko Rundek i violinistica Isabel iz njegovog Cargo trija, a već od 15 sati počinje bogati ovogodišnji program u kojem će sudjelovati knjižničarka Jasna Kovačević, pulska dramatičarka Dora Delbianco i mladi francuski autor s afričkim vezama Sylvain Prudhomme. U 19 sati moći ćete prisustvovati predstavljanju "Predsmrtnog dnevnika" Igora Madića.

U deset dana Sajam će predstaviti brojne nove naslove, uz druženja s autorima, urednicima, izdavačima, knjižarima, glumcima, glazbenicima, likovnjacima... Bavit će se intimama, hercegovačkom književnošću i kulturom, te francuskom i frankofonom književnošću u okviru koje će se predstaviti autori iz Pariza, Alžira, Obale Bjelokosti, Teherana...

Uz okrugle stolove, te već tradicionalne programe za zrelu publiku kao što su Doručak s autorom, Istra ispod kore, Puna je Pula, Suton uz knjigu i mnoge druge, održat će se i program za najmlađe i tinejdžere u programima Librić na Sajmu, Hop Lektira i Pop lektira, otvoriti izložbe Safeta Zeca i Predraga Spasojevića, pogledati biografski dokumentarac o Spasojeviću i poslušati koncert Zostera.

Na Sajmu će izlagati oko 250 izdavača, a posebna pozornost ove je godine posvećena stručnoj i znanstvenoj literaturi, što je Sajam ostvario u suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature. Bit će i literature na stranim jezicima, a posjetitelje će zasigurno veseliti i već tradicionalni Sv. Nikola na Sajmu, te svakodnevni dodatni popusti (happy hour).

Bit će dodijeljena i nagradu Libar za vajk najboljem naslovu od ukupno 43 koje je nominiralo četvero hrvatskih knjižara, kao i nagradu Dr. Ivo Borovečki za najčitatelja Sajma.

Više o programu, temama, autorima, potražite na stranicama Sa(n)jam knjige u Istri.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –