Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Libar za vajk ×

Vijest • 29.11.2021.

Memoari Pabla Nerude ovogodišnji dobitnici nagrade Libar za vajk

Po završetku 27. Sa(n)jam knjige u Istri dodijeljene su Čitateljska nagrada Dr. Ivo Borovečki, te nagrada publike pulskoga sajma Libar za vajk. Nagradu koju čini stilizirana skulptura i novčani iznos od 5000 kn za autora i nakladnika, pripala je memoarima Pabla Nerude 'Priznajem da sam živio' u nakladi Iris Illyrice. Nagradu 'naj' čitatelja dobio je Josip Kovačić.
Vijest • 04.11.2020.

Objavljeni finalisti nagrade 'Libar za vajk' 2020.

Stručno povjerenstvo odabralo je petnaest naslova iz cjelokupne knjižne produkcije nastale u razdoblju od 1. listopada 2019. do 1. listopada 2020., a o dobitnicima nagrade odlučit će posjetitelji 26. Sa(n)jam knjige u Istri. Nagradu “Libar za vajk”, koja uključuje skulpturu autora Mauricija Ferlina i novčani iznos od 5.000 kuna, dobit će i autor i nakladnik nagrađenog djela.
Vijest • 16.12.2019.

Čitatelji su odabrali – Maša Kolanović dobitnica nagrade pulskog sajma 'Libar za vajk'

Posljednjeg dana 25. Sa(n)jam knjiga u Istri dodijeljene su 'Čitateljska nagrada Dr. Ivo Borovečki' i nagrada publike pulskog sajma 'Libar za vajk'. Nagrada koju publika dodjeljuje knjizi koja će se zbog svoje vrijednosti čuvati 'za vajk', dobila je knjiga 'Poštovani kukci i druge jezive priče' Maše Kolanović u izdanju Profil knjige.
Vijest • 15.11.2019.

Petnaest naslova u konkurenciji za nagradu pulskog Sajma 'Libar za vajk'

Za ovogodišnju nagradu 'Libar za vajk' nominirano je petnaest naslova. O tome koja će od nominiranih knjiga ponijeti titulu knjige za vajk (zauvijek), odlučit će glasovi kupaca pulskog Sajma u razdoblju od 5. do 14. prosinca 2019. Nagradu, staklenu skulpturu dizajnera Mauricija Ferlina i 7.000 kuna osvajaju i nakladnik i autor knjige.
Vijest • 10.12.2018.

Dodijeljene nagrade 24. Sajma knjige u Istri - Libar za vajk knjizi 'Gorgona'

Posljednjega dana 24. Sa(n)jam knjige u Istri dodijeljene su nagrade Sajma; nagrada publike 'Libar za vajk' ove je godine pripala knjizi 'Gorgona' Ješe Denegrija, u izdanju Agroinove – naklade pri Institutu za istraživanje avangarde, a nagrada za najčitatelja Sajma Miodragu Čerini, ravnatelju Studentskoga centra Pula.
Vijest • 14.12.2015.

10 'za vajk' prema izboru posjetitelja Sa(n)jam knjige u Istri

Nova nagrada pulskog sajma knjiga i autora 'Libar za vajk' u kojoj posjetitelji Sajma nominiraju jednu knjigu za koju smatraju da je za „vajk“, zauvijek, da bi mogla postati klasik, održala se prvi puta ove godine. Prema nominacijama proizašla je ova lista od deset najpopularnijih.