Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 15.11.2017.

23. Sa(n)jam knjige u Istri - o intimi, hercegovačkoj kulturno-književnoj sceni i francuskoj i frankofonoj književnosti
Održava se
01.-10.12.2017.

23. Sa(n)jam knjige u Istri - Pula 2017.

Ovogodišnji, 23. Sa(n)jam knjige u Istri, održat će se u Domu hrvatskih branitelja od 1. do 10. prosinca 2017. godine. Obiman i slojevit program odvijat će se uz glavnu temu pod nazivom Intime, regionalni program Hercegovina čita i poseban program À propos. Na rasporedu je više od 70 sajamskih događanja: predstavljanja knjiga, okruglih stolova, stručnih programa, izložbi i filmskih projekcija, te programa za djecu i mlade, s gotovo 200 sudionika: književnika, nakladnika, antropologa, filozofa, prevoditelja, književnih kritičara, glumaca, glazbenika, slikara...

Slojevit program osmislio je i oblikovao Programski odbor Sajma u kojem su Aljoša Pužar, Nataša Medved, Emir Imamović Pirke, Vladislav Bajac, Mauricio Ferlin, Slavica Ćurković i Magdalena Vodopija.

 

23. Sa(n)jam knjige u istri - Pula 2017.

O intimnim temama govorit će brojni autori (Igor Mandić, Zdravko Zima, Rade Šerbedžija, Dragan Velikić, Olga Slavnikova...) koji će predstavljati svoje nove naslove. Tijekom Sajma o intimnim temama raspravljat će se i na okruglim stolovima Kraj intime i Javnost intime na društvenim mrežama.

Program Hercegovina čita (selektor programa je novinar i pisac Emir Imamović Pirke) posvećen je suvremenoj hercegovačkoj kulturno-književnoj sceni, posebna će se pozornost pokloniti hercegovačkim piscima i umjetnicima, a u programu će sudjelovati Almin Kaplan, Marko Tomaš, Elvedin Nezirović, Bobo Jelčić, Goran Bogdan i dr.

U programu pod nazivom À propos (selektorica programa je prevoditeljica Nataša Medved) Sajam će se baviti francuskom i frankofonom književnošću, s osobitim naglaskom na postkolonijalistički diskurs u temi Francuska viđena očima Afrike i autore koji dolaze upravo s tog kontinenta (Sylvain Prudhomme, Adrien Bosc,  Kaouther Adimi, Maryam Madjidi...). U programu À propos će gostovati dvije mlade autorice nepoznate domaćoj javnosti; Kaouther Adim, Alžiranka koja je cijelo djetinjstvo provela na relaciji između Francuske i Alžira i Maryam Madjidi, koja od 1986. živi u Parizu, a rodni je Iran posjetila tek u ljeto 2003. - ponudit će svoje viđenje svijeta iz izmještene, ali i oslobađajuće pozicije strankinja u drugoj državi, ali i vlastitoj domovini.


Više detalje o ovogodišnjem 23. Sa(n)jam knjige u Istri pročitajte u prilozima uz članak.

Na fotografiji su slijeva: glavna organizatorica 23. Sa(n)jam knjige u Istri Emina Popović Sterpin, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija te članovi Programskog odbora Sajma Aljoša Pužar i Slavica Ćurković.

– 23. Sa(n)jam knjige u Istri - priopćenje za medije –

– Najavljen program 23. Sa(n)jam knjige u Istri –

Vijesti | sanjamknjige.hr

Na konferenciji za novinare 14. studenog 2017. najavljen je bogat program ovogodišnjeg, 23. Sa(n)jam knjige u Istri, koji će se održati od 1. do 10. prosinca u Puli.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –