Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 06.05.2020.

PODCAST: Kristijan Vujičić čita ulomak iz romana 'Kad su padali zidovi'

Kristijan Vujičić, foto S. Zinaja, ilustracija MV

Radnja romana Kad su padali zidovi (Fraktura, 2019) započinje 10. studenoga 1989. dan nakon pada Berlinskog zida, a završetak se poklapa s padom Vukovara, u studenom '91. Unutar ova dva povijesna događaja Ivan Kovačić zvan Crni, glavni junak romana i njegovo društvo doživljavaju svu ljepotu i težinu trenutka u kojem završavaju školovanje, tulumare i žive. Nešto između osjećaja slobode i odlaska u noć. 

Poslušajmo kratak odlomak iz poglavlja Šajba u kojem se isprepliću sve više vidljiva politička napetost s jedne strane, i duhovitost, gotovo pa apsurdnost intimnoga trenutka s druge strane...

– PODCAST: Kristijan Vujičić čita ulomak iz romana 'Kad su padali zidovi' –

Moderna vremena · Kristijan Vujičić - Kad su padali zidovi

Kristijan Vujičić rođen je 1973. u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao filozofiju i religiologiju na Zagrebačkom sveučilištu. Objavljivao je prozu i recenzije u više časopisa za kulturu i dnevnih listova. Radi kao književni urednik. Već desetak godina uređuje i vodi tribine društveno-humanističke tematike pod nazivom “Paralelni svjetovi” u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Godine 2017. primio je prvu nagradu na 51. natječaju Večernjeg lista “Ranko Marinković” za kratku priču “Zid mora pasti”. Dvaput je dobio Nagradu Kiklop: 2006. za roman “Welcome to Croatia i 2014. za urednika godine. “Kad su padali zidovi” njegov je šesti roman.

Snimio: Kristijan Vujičić
Obrada zvuka: Paula Margaretić
Urednica: Iva Perković

Kristijan Vujičić

Kad su padali zidovi

  • Fraktura 10/2019.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581767

'Kad su padali zidovi' autentičan je roman o odrastanja u Zagrebu krajem osamdesetih u kojem Kristijan Vujičić opisuje dogodovštine gomile mladića i djevojaka u prijelomnim godinama njihovih života. Od euforije do straha, od neobuzdanih partijanja do zračnih uzbuna, od prijateljstava do mržnje, od internacionalizma do nacionalizma, od komunizma do višestranačja – sve to sabijeno je u ovom romanu brzoga ritma.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –