Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kristijan Vujičić ×

Najava • 21.05.2024.

Tribina Bez cenzure posvećena književnim radionicama

Je li pisanje dar ili zanat koji se može naučiti? U Društvu hrvatskih književnika održat će se tribina o književnim radionicama 'Klasici nisu izrasli iz radionica kreativnoga pisanja. Pa čemu služe danas?'. Na tribini sudjeluju Miroslav Mićanović, Kristijan Vujičić i Dubravka Brezak Stamać, a urednica i voditeljica je Lada Žigo Španić.
ČITAONICA • 21.11.2023.

Kristijan Vujičić : U ime oca i sina i kćeri (ulomak)

Novi roman Kristijana Vujičića 'U ime oca i sina i kćeri' (Fraktura, 2023), vodi nas kroz velike i male pogreške sasvim običnih života. Spajajući intimnu ispovijed, filozofiju i poetska promišljanja, ovaj roman podsjeća nas zašto je bitno voljeti, griješiti i na koncu – do posljednjeg trenutka ustrajati u nježnosti. Pročitajte ulomak!
Kritika • 07.05.2020.

Kristijan Vujičić : Kad su padali zidovi

Na drugoj razini roman govori o slobodi izbora u izazovnim vremenima. 'Kakva sloboda, u punom smislu riječi, može postojati bez pouzdanja u vječnost?' pita se Camus u Mitu o Sizifu. Jer, čovjek je samo prividno slobodan, to jest, vjeruje da je slobodan sve dok još uvijek računa na neku budućnost i dok mu se čini da barem do neke mjere ima kontrolu nad onim što će se dogoditi.
PODCAST • 06.05.2020.

PODCAST: Kristijan Vujičić čita ulomak iz romana 'Kad su padali zidovi'

Radnja romana 'Kad su padali zidovi' započinje 10. studenoga 1989. dan nakon pada Berlinskog zida, a završetak se poklapa s padom Vukovara, u studenom '91. Unutar ova dva povijesna događaja Ivan Kovačić zvan Crni, glavni junak romana i njegovo društvo doživljavaju svu ljepotu i težinu trenutka u kojem završavaju školovanje, tulumare i žive.
Najava • 19.11.2019.

Predstavljanje romana 'Kad su padali zidovi' Kristijana Vujičića

'Kad su padali zidovi' kronika je odrastanja na gradskim ulicama Zagreba krajem 1980-ih, u vrijeme kada velikani svjetske glazbe dolaze održati koncerte i demokracija kuca na vrata, a budućnost se, barem većini, čini sretna i dobra. Predstavljanje novog romana Kristijana Vujičića održat će se u utorak, 19. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.
Najava • 17.12.2015.

Kristijan Vujičić gostuje na književnoj tribini u Zapruđu

Na književnoj tribini koja će se održati u četvrtak 17. prosinca u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu, gostuje Kristijan Vujičić, povodom njegovog najnovijeg romana 'Knjiga izlazaka'. Uz autora gostuje i njegova ostala djela predstavlja Željko Špoljar.
Najava • 29.10.2015.

Pogledajte što vas očekuje u emisiji Knjiga ili život

U sljedećih tjedan dana emisija će predstaviti aktualnu dobitnicu Nobelove nagrade Svetlanu Aleksievič, pisce iz Estonije, Latvije i Litve koji su gostovali na ovogodišnjoj Reviji malih književnosti i književno-terapeutski dvojac Larí i Marí, a svojih 10 minuta dobit će i Kristijan Vujičić.