Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kristijan Vujičić ×

Urednik predstavlja • 22.10.2015.

Urednik predstavlja : Kristijan Vujičić

Oduvijek sam volio čitati knjige. Sjećam se kako sam još kao srednjoškolac odlazio na nogometne utakmice s knjigom ispod ruke pa je to ljudima bilo malo neobično. Dogodilo se da je ta moja ljubav urodila dugogodišnjim uredničkim angažmanom.
Najava • 20.10.2015.

Predstavljanje 'Knjige izlazaka' Kristijana Vujičića

Predstavljanje knjige Kristijana Vujičića 'Knjiga izlazaka', na kojem će uz autora govoriti Ivana Simić Bodrožić i Ivica Prtenjača, održat će se u utorak, 20. listopada u Vinyl bar & baru u Zagrebu.
ČITAONICA • 12.10.2015.

Kristijan Vujičić: Knjiga izlazaka (ulomak)

Pročitajte ulomak iz novog romana Kristijana Vujičića 'Knjiga izlazaka'. Donosimo vam drugo poglavlje (ili drugu priču ulančanih pripovijesti) pod nazivom 'Serijski monogamist'. Saznajte u kakvoj se to situaciji našao Kukec i što mu na teret stavljaju ljudi u crnom, odvjetnik i đavolji odvjetnik iz Odjela za ćudoređe.
Vijest • 14.12.2014.

Objavljeni dobitnici knjižne nagrade KIKLOP 2014.

U Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja u Puli, posljednjeg dana 20. Sajma knjige u Istri, 14. prosinca 2014., u podne, održano je proglašenje i uručenje Knjižnih nagrada Kiklop za 2014. godinu. Prema redoslijedu dodijeljenih nagrada dobitnici (ili njihova djela) su: Kristijan Vujičić, Mirko Kovač, Larí Marí, Irena Vrkljan, Viktor Žmegač, Stipe Božić, Boris Senker, Silvija Šesto, Davor Šunk, Ana...
Najava • 05.11.2014.

Europea u Dvorištu : Coen Simon

U sklopu ovogodišnjeg festivala Europea u Dvorištu održat će se tribina Čežnja kao smisao života na kojoj će gostovati nizozemski filozof Coen Simon, autor knjige 'Čekajući sreću : Filozofija čežnje'. Zašto smisao životu ne daje njezino ispunjenje, nego čežnja sama, saznajte u srijedu 5. studenoga, u zagrebačkom cafeu U Dvorištu.
Najava • 17.06.2009.

Tribina : U2 : Prije dolaska u Zagreb

Razgovor s dvojicom glazbenih kritičara i književnikom o rock skupini U2 i njihovu glazbenom značaju i izričaju, održat će se na tribini 'U2 : Prije dolaska u Zagreb', u srijedu, 17. lipnja 2009. u 20 sati, u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Sudjeluju: Aleksandar Dragaš, Hrvoje Horvat, Miljenko Jergović i voditelj tribine, Kristijan Vujičić.
Najava • 05.05.2009.

Predstavljanje knjige Kristijana Vujičića 'Udruženje za mravlje igre'

Predstavljanje nove knjige Kristijana Vujičića "Udruženje za mravlje igre" održat će se u utorak, 5. svibnja 2009., u 20 sati, u Knjižari Ljevak u Zagrebu. O novom romanu Kristijana Vujičića, u kojem se isprepliću stvarnost, fantastika i satira a grad Zagreb postaje stari Jeruzalem iz vremena Isusa Krista, govorit će Zoran Ferić, Boris Perić i Edo Popović.
Najava • 30.10.2007.

PROMOCIJA : 'Monty Python: Autobiografija'

U utorak, 30. listopada 2007., u 18 sati, u Knjižari Ljevak u Zagrebu, održati će se predstavljanje novog naslova Naklade Ljevak - «Monty Python: Autobiografija». Ovu priču, ispričanu riječima Pythonovaca i potkrijepljena ulomcima iz njihovih osobnih dnevnika, zapisa i fotografija, predstaviti će: Ðelo Hadžiselimović, Dražen Ilinčić, Branko Kostelnik i urednik knjige, Kristijan Vujičić.