Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.11.2019.

Predstavljanje romana 'Kad su padali zidovi' Kristijana Vujičića
Održava se
19.11.2019. u 18h

Predstavljanje romana "Kad su padali zidovi" Kristijana Vujičića (Fraktura, 2019) održat će se u utorak, 19. studenog u 18 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu (Mala dvorana, Gundulićeva 6).
 
Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodit će urednik Seid Serdarević.
  
Konac je 1980-ih, vrijeme kada Zagreb izranja iz sna, klubovi su prepuni, a noć se čini još itekako mlada. Dok velikani svjetske glazbe dolaze održati koncerte i demokracija kuca na vrata, budućnost se, barem većini, čini sretna i dobra. Istovremeno se osjećaju i promjene u zraku, koji se čak kao čisti prodaje u konzervama. Crni, glavni junak romana "Kad su padali zidovi", mladi je nadobudan dečko koji voli filozofiju i rock 'n' roll, odrasta u pomalo nesređenim obiteljskim odnosima u centru grada i asfalt je njegov drugi dom. On i njegovi prijatelji na kraju srednjoškolskog obrazovanja razmišljaju o djevojkama i o tome kako će promijeniti svijet.
  
"Kad su padali zidovi" kronika je odrastanja na gradskim ulicama u kojoj se ne štedi nikoga, ni djecu ni roditelje, jer svi moraju odrasti i promijeniti se da bi opstali u novom novom vremenu.

Kristijan Vujičić

Kad su padali zidovi

  • Fraktura 10/2019.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581767

'Kad su padali zidovi' autentičan je roman o odrastanja u Zagrebu krajem osamdesetih u kojem Kristijan Vujičić opisuje dogodovštine gomile mladića i djevojaka u prijelomnim godinama njihovih života. Od euforije do straha, od neobuzdanih partijanja do zračnih uzbuna, od prijateljstava do mržnje, od internacionalizma do nacionalizma, od komunizma do višestranačja – sve to sabijeno je u ovom romanu brzoga ritma.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –