Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 26.02.2021.

PODCAST: Lora Tomaš – Slani mrak

Lora Tomaš (foto: Tanja Bjelić, ilustracija IP/MV)

Lora Tomaš pročitat će vam nekoliko ulomaka iz svog romana Slani mrak (Hena com, 2020.), o Petru i Roki koji su odrasli na istom otoku, vjenčali su se i onda su skupa otplovili za Ameriku. Nakon 50 godina vraćaju se na otok jer se, kako kažu, nisu snašli...

– PODCAST: Lora Tomaš – Slani mrak –

Moderna vremena · PODCAST: Lora Tomaš – Slani mrak

Lora Tomaš diplomirala je indologiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na Centralnom europskom sveučilištu u Budimpešti magistrirala je rodne studije. Suuredila je i suprevela dvije antologije suvremene indijske kratke proze i poezije – "Popodnevni pljuskovi" (V.B.Z., 2011.) i "Lotosi od neona" (Studio TiM & Indijski kulturni centar, 2017.). Rana verzija njezina prvog romana, "Slani mrak", ušla je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2019., a kasnije mu je pridodana i kratka priča "Prozor s pogledom", odabrana za finale natječaja Festivala europske kratke priče 2018. 
 

Snimila: Lora Tomaš
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Lora Tomaš

Slani mrak

  • Hena com 08/2020.
  • 320 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532592900
  • Cijena 139.00 kn

Nijedan otok nije sasvim sam za sebe, a nijedan čovjek nije sam svoj otok, točnije bi saželo ono što čitamo u romanu 'Slani mrak' Lore Tomaš u kojem se fikcija i istraživanje slijevaju u dokufikciju, pripovjedačica i autorica u zapisivačicu, a dvadesetak malenih hrvatskih otoka kao mjesto istraživanja i pripovijedanja u arhetip izoliranosti i prolaznosti, čistu esenciju otočke, ali i univerzalne simbolike. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –