Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 21.02.2022.

PODCAST: Magdalena Blažević – U kasno ljeto

Magdalena Blažević (foto: Ema Bednarž, ilustracija I.P./MV)

Zovem se Ivana. Živjela sam četrnaest ljeta. A ovo je priča o posljednjoj.

Kada vihor rata zahvati pitoreskno bosansko selo, on će pomesti i raznijeti cijeli svijet djetinjstva dviju djevojčica Ivane i Dunje i njihovih obitelji. Od bezbrižnih igara, nevinih djevojačkih snova i velikih maštanja neće ostati ništa, jer smrt će u napadu neprijateljske vojne jedinice jednu od njih ostaviti u dobi mladosti, u vremenu kada je imala samo četrnaest godina. 

Magdalena Blažević pročitat će vam ulomak iz svog romana U kasno ljeto (Fraktura, 2022.), u kojem piše iz perspektive ubijene djevojčice...

Roman je osvojio književnu Nagradu tportala za najbolji hrvatski roman u 2022. godini!

– PODCAST: Magdalena Blažević – U kasno ljeto –

Moderna vremena · Magdalena Blažević – U kasno ljeto

Magdalena Blažević (1982.) rođena je i odrasla u Žepču. Diplomirala je hrvatski i engleski jezik i književnost. Kratke priče su joj objavljene u književnim časopisima i na književnim portalima: Balkanski književni glasnik, Riječi, Život, Ajfelov most, Strane, Astronaut itd. Neke od njih prevedene su na engleski, ruski i makedonski jezik. Dobitnica je nekoliko nagrada za najbolju priču. Živi i radi u Mostaru.

Snimila: Magdalena Blažević
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Magdalena Blažević

U kasno ljeto

  • Fraktura 01/2022.
  • 176 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584331

'U kasno ljeto' moćan je roman u kojem Magdalena Blažević o jakim emocijama, o stanjima koja zauvijek obilježavaju čovjeka piše iz perspektive stradale djevojčice stvarajući univerzalnu priču koja nadilazi Žepče i okolna sela, rijeku Bosnu i vrijeme u kojem je roman smješten te postaje univerzalna himna protiv ratovanja i ubojstava. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –