Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 27.04.2024.

PODCAST: Valerija Cerovec – Hotel Horizont

Valerija Cerovec, Hotel Horizont

Na usamljenom otoku, do kojeg se dolazi trajektom Titanik koji vozi samo jednom mjesečno i na njega se može doći samo na poziv, nalazi se najprivlačniji hotel – Hotel Horizont. U tom hotelu živi i radi skupina ljudi čije živote prati cijeli svijet. 

"Hotel Horizont" je priča o misterioznom nestanku djevojke Ursule, odnosno Dore s izoliranog otoka ispričana kroz vizuru novinarke koja usljed nedostatka informacija o slučaju odlučuje saznati što se djevojci dogodilo, a pri tom otkriva i bizarnu stvarnost Hotela. Ulomak koji slijedi glas je jedanaestero stanara hotela i suradnika nestale djevojke.

– POSLUŠAJMO: Valerija Cerovec – Hotel Horizont –

Moderna vremena · Valerija Cerovec – Hotel Horizont

Odabrala i snimila: Valerija Cerovec
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Valerija Cerovec, vizualna umjetnica i spisateljica rođena je 1993. godine u Čakovcu. Završila je preddiplomski studij Modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i studij Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu, a diplomirala na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti. Sudjelovala je u nizu skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Njezin debitantski roman "Hotel Horizont" oštra je satira na današnji način života, na reality showove, na našu želju da izgledamo ljepše, da se prezentiramo boljima nego što jesmo, da pratimo lažne influencere i živimo duboko nesretni.

Valerija Cerovec

Hotel Horizont

  • Fraktura 11/2023.
  • 200 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533586373

Valerija Cerovec u svom prvijencu u pomno dizajniranim interijerima i eksterijerima stavlja svoje junake u nemoguće, apsurdne situacije. 'Hotel Horizont' oštra je satira na današnji način života, na reality showove, na našu želju da izgledamo ljepše, da se prezentiramo boljima nego što jesmo, da pratimo lažne influencere i živimo duboko nesretni.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –