Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.10.2017.

Poezija na živo : Sanja Baković
Održava se
10.10.2017. u 19h

Sanja Baković

Pjesnikinja Sanja Baković gostuje na tribini Poezija na živo, koja će se u utorak 10. studenoga u 19 sati održati u klubu Booksa u Zagrebu.
 
Sanja Baković rođena je u Splitu 1976. godine. Odrasla je u Bolu na Braču. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Objavila je zbirku poezije "Plovna mjesta" u izdanju zagrebačkog Centra za kreativno pisanje 2016. godine. Poeziju je objavljivala u književnim časopisima i čitala na javnim nastupima. Pokrenula je projekt "Odvalimo se poezijom" s ciljem povećanjem vidljivosti poezije u javnom prostoru, te je u više navrata vodila pjesničke tribine, a u Bolu na Braču je početkom rujna 2017. godina organizirala pjesnički festival također po imenu "Odvalimo se poezijom". Članica je grupe pjesnikinja koje djeluju pod neformalnim imenom G—rupa.
 
Na ovoj će tribini Sanja Baković čitati svoje nove pjesme i o pročitanom razgovarati s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Sanja Baković

Plovna mjesta

  • Centar za kreativno pisanje 06/2016.
  • 95 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538019074
  • Cijena 90.00 kn

Iako pulsira različitošću sadržaja i osjetno duljim vremenskim periodom u kojem je nastajala, zbirka čini cjelinu koja ispituje stvarnosni okvir autoričinog svijeta: obavezni otok kao prožimajuću nit, iskustvo odnosa sa sobom i vanjskim, i na koncu ono vanjsko, svakodnevno, u obuhvatu opažanja. Iz pjesama progovaraju ljubavne, obiteljske i duhovne priče, a često i motivi koji upućuju na kritično i satirično promišaljanje društvenog okruženja.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –