Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 20.02.2018.

Potvrđeno - Slovenija je zemlja počasni gost Sajma knjiga u Frankfurtu 2022.

(c) JAK RS

Sada je i službeno potvrđeno - Slovenija će biti zemlja u fokusu iliti počasni gost Sajma knjiga u Frankfurtu 2022. godine. Danas su slovenski ministar kulture Anton Peršak, Juergen Boos, direktor Frankfurtskog sajma knjiga i Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigu RS potpisali ugovor o nastupu Slovenije kao zemlje počasnog gosta na Sajmu knjiga u Frankfuru (19. - 23. listopad 2022).

Vlada Republike Slovenije će za potrebe projekta osigurati 2.500.000 EUR-a, a izvedba projekta povjerena je Javnoj agenciji za knjigu Republike Slovenije (JAKRS). U okviru predviđenih sredstava Slovenija će se predstaviti na izložbenom prostoru veličine cca 2500 m2, kojeg će urediti u skladu sa svojim konceptom.

Direktorica JAKRS-a Renata Zamida istaknula je kako će Slovenija postati jedna od najmlađih i najmanjih zemalja u povijesti Frankfurtskog sajma koje su nastupale s tom počasnom ulogom, a posebno je istaknula kako Slovenija baštini srednjoeuropsku literarnu i kulturnu tradiciju, ali je istovremeno i svojevrsnica poveznica između Balkana i jugozapadne Europe.

– Slovenija - zemlja gost na Sajmu knjiga u frankfurtu 2022. –

Slovenija bo častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma leta 2022

Država gostja Frankfurtskega knjižnega sejma leta 2022 je tudi uradno potrjena: 20. februarja 2018 so minister za kulturo Anton Peršak, Juergen Boos, direktor Frankfurtskega knjižnega sejma in Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigo RS ob prisotnosti številnih predstavnikov slovenskih književnih in kulturnih krogov s pogodbo zapečatili nastop Slovenije kot častne gostje na knjižnem sejmu v Frankfurtu (19.-23.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –