Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Slovenija ×

Kritika • 10.05.2018.

Jernej Mlekuž : I feel kranjska kobasica: Kako je kranjska kobasica podigla slovenski narod

Kroz studiju o kranjskoj kobasici Mlekuž ispisuje fantastičnu priču o tvorbi nacije kao imaginarne, političke ideje, koja se nadjeva simbolima na isti način na koji se oprano crijevo puni izabranim komadima svinjskog mesa. Pritom je očita proizvoljnost čitavog postupka. Nacija se mijesi od narodne književnost, dijalekta standardiziranog u nacionalni jezik, i kobasica!
Vijest • 20.02.2018.

Potvrđeno - Slovenija je zemlja počasni gost Sajma knjiga u Frankfurtu 2022.

Danas su slovenski ministar kulture Anton Peršak, Juergen Boos, direktor Frankfurtskog sajma knjiga i Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigu RS potpisali ugovor o nastupu Slovenije kao zemlje u fokusu iliti počasnog gosta na sajmu knjiga u Frankfuru (19. - 23. listopad 2022).
Najava • 07.06.2007.

Članovi HDP-a u Sloveniji

Od 7. - 9. lipnja 2007. na poziv Društva slovenskih pisateljev a u okviru godišnje međunarodne razmjene pisaca, u Sloveniji će uzvratno gostovati članovi HDP-a: Vlado Bulić, Zvonko Kovač, Zvonimir Mrkonjić, Nenad Popović i Ðermano Senjanović. Hrvatski pisci će u Sloveniji imati četiri nastupa, u četvrtak u Ljubljani a u petak i subotu u Velenju, u okviru festivala Herbertsteinski susreti.