Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 18.11.2014.

Poziv nakladnicima - Hrvatska lijepa knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga, koji raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst, a radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u sklopu Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se upriličuje u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.

Riječ je o natječaju i izložbi na kojima se predstavljaju dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera te tiskarskog umijeća.

Pozivaju se svi zainteresirani hrvatski nakladnici da do 1. prosinca 2014. godine šalju knjige koje bi željeli prijaviti na natječaj na adresu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4, 10000 Zagreb, s naznakom Hrvatska lijepa knjiga.

Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene tijekom 2014. godine. Ocjenjivački sud odabrat će najljepše oblikovane hrvatske knjige u prosincu, a organizator će o njihovu izboru obavijestiti javnost putem medija.

Kategorije u kojima se knjige mogu prijaviti na natječaj su: književnost; znanost; monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije; knjige za djecu i mladež; školske knjige; bibliofilska i reprint izdanja; katalozi.

Odabrane knjige nakon Sajma u Frankfurtu postaju dio fonda German Book and Type Museum, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –