Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.05.2017.

Predavanje Pisanje je rad: od pisaćeg stroja do digitalnog izdavaštva
Održava se
18.05.2017. u 18h

U sklopu Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke predavanje Pisanje je rad: od pisaćeg stroja do digitalnog izdavaštva održat će Irena Krčelić, u četvrtak 18. svibnja u 18 sati u Centru za ženske studije (Dolac 8, Zagreb).

U „vlastitoj sobi“ Marije Jurić Zagorke u kojoj je na pisaćem stroju Remington zapisivala žensku povijest i kulturu svoga vremena, želja je potaknuti autore/ice da se uz pomoć suvremene tehnologije odvaže plasirati svoj autorski rad u virtualni prostor i učiniti ga dostupnim širokoj publici.

Irena Krčelić pojasnit će kakve je sve promjene digitalna tehnologija unijela u suvremeni stvaralački rad, ne samo u aspektu praktičnog dijela stvaralačkog procesa, već i u sferi plasmana i distribucije autorskog rada. Fokus ovog demo predavanja osvrt je na samoizdavački proces, pri čemu autori/ce izradu i uređivanje rukopisa, odabir formata, oblikovanje naslovnice i unutrašnjeg izgleda knjige, određivanje cijene, distribuciju i promociju odrađuju samostalno.

Koristeći besplatne online alate, tijekom demo predavanja jedan rukopis prebacit će se u formate .epub i .mobi, uz naslovnicu, osnovne meta podatke i zatim lansirati kao e-knjiga, kao 'preorder' na platformama iBooks, Kobo i ostalim manjim online knjižarama koje podržavaju izdanja na hrvatskom jeziku.

Irena Krčelić je dramaturginja i scenaristica koja djeluje u statusu samostalne umjetnice. Živi i radi u Zagrebu. Kao članica udruge Radiona.org sudjeluje u razvoju domaće DIY kulture, strastveno se baveći problematikom participativnog učenja te demistificiranja tehnologije u svrhu proaktivnog i kreativnog korištenja.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –